Veckans outfit special: Student

 |  Publicerad 2007-06-07 20:27  |  Lästid: 3 minuter

Bild 316145För många unga – och lite äldre – människor är studentdagen någonting alldeles extra, något man minns för flera år framöver. När nu undertecknad springer ut vid lunchtid i morgon gör jag det iklädd följande:

Frackjacka, second hand, 800 kronor
Många blivande studenter ställer sig frågan: hur ska min kostym se ut? Inte jag. En speciell dag ska också innebära en speciell outfit och för att verkligen få fram det högtidliga kommer jag satsa på en frackjacka i stället för en kavaj. Den här lite udda modellen har två knappar som hålls samman av en tjock tråd. Och kom ihåg att om ett plagg inte sitter som en smäck kan ofta en skräddare, för några hundralappar, få det så som man vill ha det. Så har jag gjort och så rekommenderar jag också er att göra.

Bild 316146
Kostymbyxor, SOM (skräddarsydda), 2800 kronor
Konceptet SOM har blivit ett uppskattat nytillskott i Stockholms butiksliv. Inte minst av er läsare, vad det verkar. Väljer man att skräddarsy något vet man att man kan vara delaktig i hela processen: från skiss till färdig produkt. Man får precis den storlek man vill ha på plagget och har möjlighet att ändra på det man vill ändra på. Priset blir naturligtvis högre, särskilt om man låter en svensk skräddare ta på sig uppdraget, men i det här fallet fick jag precis vad jag ville.
Bild 316147
Skjorta, Atlas Design, 700 kronor
Anrika svenskmärket Atlas Designs kollektioner är gjorda av hög kvalitet till ett relativt billigt pris. Plaggen är mestadels väldigt skräddade, men flera skjortor – inte minst de kortärmade – i vårens kollektion kan med mycket gott resultat användas som mer lediga och avslappnade.

Fluga, SOM (skräddarsydd), 300 kronor
Det här är en väldigt elegant fluga som i sanning måste ha sin skjorta – och sin man – för att kunna bäras upp. Huruvida jag är rätt man för ändamålet lämnar jag över åt er andra att avgöra, men till skjortan blir den väldigt snygg!

Skor, Mikekonos, 1500 kronor
Dressade svarta skor är närmast kutym för den manliga studentoutfiten. Den här modellen, inte helt olik de som flera svenska märken tagit fram till det dubbla priset, smälter väl in i den övriga outfiten, som ju är tänkt att vara ungdomligt gubbig.

Strumpor, Falke, 105 kronor
Det vi på Manolo inte sagt om strumpors betydelse för en outfits helhet, behöver helt enkelt inte sägas. De här strumporna syns inte på bilderna vi tagit, men är svart-grå-grön-randiga. Ränderna är en rolig detalj, som gör att strumporna, samtidigt som de smälter väl in i den övriga outfiten, bryter av en aning.
Bild 316148
Klocka, H&M, 400 kronor
Som nämnts i en tidigare artikel har H&M alltså börjat sälja klockor i utvalda butiker. Den här modellen verkar ha sålt allra bäst och undertecknad har inget att klaga på, såhär några månader efter köpet.

Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta