Veckans outfit – ridstövlar

Olof Enckell  |  Publicerad 2007-09-07 15:42  |  Lästid: 2 minuter

Bild 316353 Efter onsdagens artikel om stövlar efterlyste en anonym kommentar inspiration för en outfit med ett par ridstövlar som grund. Det är onekligen inte helt lätt att bära upp och risken att se ut som en malplacerad dressyrryttare är överhängande. Tanken med denna veckans outfit är att försöka kombinera en lite ledigare klädsel med det ganska strikta ridmodet för att göra klädseln gångbar på stan.

Ridstövar Königs (4471 kr) – Königs hör till de absolut främsta ridstöveltillverkarna. Tillverkade i finaste kalvläder i tyska staden i Erkelenz, vilket även bidrar till en ganska hög prislapp.

Väska Johnstons (cirka 3170 kr)- Johnstons har sedan 1797 tillverkat högkvalitativa kashmirplagg med bas i Skottland. Kollektionen ”Tweed Luggage” innehåller både väskor och livsavgörande accesoarer som champagnekylare. Alla är klädda i tweed med detaljer i ljusbrunt läder.

Halsduk Johnstons (ca 1350 kr, Yoox.com) – Ingemar Bergman skall enligt Kings Per Nilsson ha haft en fäbless för märkets kashmirstrumpor. Bergman hade bevisligen bra smak även utanför filmvärlden.

Jeans Cheap Monday (400 kr) – I höstens kollektion har Cheap Monday vid sidan av sina trådsmala jeans en hel del intressanta jeansmodeller. Denna modell är med sina pressveck lite mer dressad och fungerar alldeles utmärkt som en kontrastbyxa till kavaj.

Tröja Paul Smith (1340 kr) – I övergångsperioden mellan sommaren och hösten brukar ytterrocken vara för varm och det räcker ofta med en varmare tröja. Här en snygg variant från Paul Smith med bland annat träknappar.

Skjorta Our Legacy (1095 kr) – Ledig och enkel skjorta från svenska Our Legacy.

Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta