Veckans Outfit – Regn

Olof Enckell  |  Publicerad 2008-02-03 17:30  |  Lästid: 2 minuter
Bild 316737

I skuggan av modeveckan uteblev fredagens närmast stående inslag, veckans outfit. Dock bara för att flyttas två dagar framåt. Inspiration för denna veckans upplaga är regn. För när hoppet om bättre väder är släckt återstår bara alternativet att möta regnet med brittisk finess.

Regnrock Mackintosh (cirka 5525 kr) – Britter kan det där med regn. För att inte tala om klassiskt herrmode där Mackintosh sedan starten 1823 varit en given del. Varje plagg sys för hand i Skottland och för att klara regn består materialet av två lager bomull som sedan appliceras med ett tunt lager av gummi. Modellen är tidlös för såväl höst som vår och erbjuder mycket snyggt detaljarbete, bland annat i form av kontrasterande kragfoder.

Chinos Dr Denim (599 kr, first-rate.se) – Gråa chinos från svenska Dr Denim som är något vidare upptill för att smalna av nertill. Passar liksom väldigt slimmade byxor bra till denna typ av ytterplagg.

Skor Alfred Sargent (cirka 2275 kr, Pediwear) – Det finns en rad olika trotjänare i garderoben som är närmast omöjliga att tröttna på. Bruna brogues i mocka är ett exempel. En suverän allroundsko som passar lika bra till jeans som kostym.

Portfölj Filson (cirka 1270 kr) – Den har blivit en mindre hype kring amerikanska Filson på senaste tiden. Varför är inte särskilt svårt att förstå. Klassiskt snygga väskor med en säregen design som talar om väskornas användbarhet.

Tröja Saint James (cirka 985 kr) – Franska Saint James som vi tipsade om förra veckan har ett brett utbud av marint inspirerade tröjor. Här en klassisk blå/vit-randig.

Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta