Veckans Outfit – PanamaHatten

Olof Enckell  |  Publicerad 2008-08-01 13:46  |  Lästid: 2 minuter

Bild 317203

Målet inför veckans outfit var att sätta samman en något urbanare och mindre nostalgisk klädsel än vanligt. Misslyckandet är fatalt. Istället för storstadscoolt blev det Österlenkonstnär, om än en välklädd sådan och en perfekt klädsel för övergångsperioden mellan sommar och höst.

Hatt Borsalino (cirka 1020 kr, Delmonico Hatter) – En Panamahatt från Borsalino är närmast ofrånkomligt. Oavsett om klädseln i övrigt är inspirerad av Sommartorps-Ernst eller hämtad från en bakgata i Neapel kommer panamahatten lyfta din stil till en helt ny nivå.

Kavaj Crosby Hallen & Cobb (cirka 670 kr, yoox.com) – Ett lysande bevis på att en kavaj inte är synonymt med en stel revisorsstil. Formen är naturlig och ledig vilket tillsammans med det något okonventionella kavajtyget blir en snygg kontrast mot den eleganta panamahatten. Dessutom till ett strålande reapris.

Tröja Hickey (cirka 1695 kr) – En grå tröja i lammull med armbågsskydd i brun mocka är ett lika tidlöst som snyggt plagg. Perfekt att vira runt halsen när hösten kommit på allvar.

Jeans Paul Smith (cirka 1165 kr) – Jeans i ljusbeige nyans är oftast att föredra framför kritvita diton, vilka sällan är särskilt smickrande för bärarens kropp.

Skjorta Massimo Dutti (549 kr) – Det har varit mycket vita och ljusblå skjortor på senaste varför en rödvit-randig modell fick ta plats denna gång.

Skor ABCM2 (cirka 1135 kr, yoox.com) – En klassisk ökenkänga i liknande färg som byxorna för att balansera den övrigt ganska färgrika klädseln.

Bröstnäsduk Paul Stuart (cirka 370 kr) – En vit linnenäsduk är din och kavajens bästa vän. Året runt.

Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta