Veckans Outfit – Dressat

Olof Enckell  |  Publicerad 2007-11-09 15:49  |  Lästid: 2 minuter
Bild 316484

Trender suger. Eller i alla fall jämfört med klassiskt herrmode. För den som behärskar att bära upp en kostym kommer inte ha några som helst problem att bära upp några andra plagg. Det är snarare fundamentalt att veta modets grunder.

Kostym Oscar Jacobson (cirka 3999 kr) – Vi visade denna kostym redan till höstguiden för Göteborg. Den är dock värd att uppmärksammas igen. En ljusgrå Prince of Wales-rutig kostym harmoniserar fint med i princip vilka färger som helst och kommer definitivt att vara en hörnsten i garderoben.

Skjorta Hackett (cirka 1070 kr)– Smala och spetsiga skjortkragar börjar kännas aningen uttjatat. Därför är det underbart att se en regelrätt cutaway, som denna från Hackett, ett märke som definitivt visar upp sin främsta sida med sina lite mer uppklädda kollektion.

Slips Luigi Borrelli (cirka 600 kr, Yoox.com) – Likaså börjar trenden med enfärgade slipsar och matchande bröstnäsdukar bli tämligen frustrerande. Den som vill satsa på avskalade slipsar bör välja en modell med mindre detaljer eller snygg struktur snarare än att välja en helt slät. Här ett exempel från Luigi Borrelli.

Bröstnäsduk Coles (cirka 420 kr) – Någon gjorde jämförelsen med en bröstnäsduk och vispat kaffeskum. Kan låta pretentiöst, men stämmer samtidigt ganska bra. Bröstnäsduken skall inte vikas i kavajfikan utan formas. Lever man bara ett liv är det bättre att förgylla det med Paisleymönster. Här från brittiska skjortmakaren Coles.

Skor Shipton & Heneage (cirka 2695 kr) – Shipton & Heneage är en av Englands största tillverkare av kvalitetsskor. Utbudet är brett, med allt från lila loafers till Wellingtonstövlar. För den som tycker prisnivån är lite för hög, har företag kontinuerligt en rad olika modeller på rea.

Strumpor New & Lingwood (cirka 200 kr) – Även om de lila detaljerna inte kommer att synas med ett par skor är det detaljerna som räknas. Den mörkblå basfärgen är dessutom ofta ett bättre alternativ än helt svarta strumpor.

Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta