Vårnyheter från Viola Milano

Förra säsongen lanserade för första gången företaget Viola Milano en egen slipskollektion bestående av handsydda grenadine- och kashmirslipsar i 6- och 7-fold konstruktion. Slipsarna har varit en del som mottagits fantastiskt av företagets kunder och för våren spänner de verkligen bågen och lanserar en uppsjö av slipsar i såväl virkat och printat silke och en rad prisvärda modeller i den lite enklare 3-fold konstruktionen.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2014-03-26 10:01  |  Lästid: 2 minuter

Företaget starkast är förknippat med sina lekfulla armband i regnbågens alla färger som pryder handlederna på merparten av Pitti Uomo-mässans stilikoner. Vi tycker dock att det är roligt att de valt att ge sig in på slipsar och inte tummat på kvalitén. Även om produkterna tveklöst ligger i premiumsegmentet känns det som att man får mer produkt för pengarna än vid köp av armband som föga förvånande har helt andra marginaler.

Priserna för de olika slipsarna sträcker sig från ca 90€ för virkade slipsar till närmare 175€ för 100% kashmir i 7-fold konstruktion. 

Alla slipsar (bortsett från virkade) har rullade kanter och är tillverkade för hand i Italien. 

 

 

Vårnyheter från Viola Milano
Printade silkesslipsar med diskret blommönster och 3-fold konstruktion för 108€.
Vårnyheter från Viola Milano
Vårnyheter från Viola Milano
Virkad slips med så kallad ”zig zag” mönster. Ett lite annorlunda alternativ med en bra bredd på 7.5cm.
Vårnyheter från Viola Milano
Grenadineslipsarna har utökats från enfärgade till såväl randiga som polkadot-mönstrade. Notera även hur man tagit bort kontrastsömmarna på baksidan vilket vi tycker är en positiv förbättring. Viola Milano erbjuder nu även Grenadineslipsar i garza fina som har mindre struktur och kommer med en 7-fold konstruktion.
Vårnyheter från Viola Milano
Ett av världens trevligaste slipsutförande enligt oss är en mörkblå slips med vita prickar och en bredd på 8cm vid det handrullade avslutet. Ett oerhört mångsidigt val för hela året.
Vårnyheter från Viola Milano
Utöver slipsar fortsätter Viola Milano med fler produktgrupper på sin hemsida. Nytt för säsongen är handgjorda paraply från Neapel av Mario Talarico.
Vårnyheter från Viola Milano
Även ett mindre skovårdskit har tagits fram. Handgjorda i England av oxhorn.

För fler produkter och information om tillgänglighet och priser rekommenderar vi ett besök på företagets webshop

Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta