Varma höstdofter

Förhoppningsvis återstår flera sköna sommarveckor med sol och uteservering. Samtidigt börjar det bli dags att se över doftgarderoben inför höstens svalare dagar. Doftexperten Mattias Keresztesi har valt ut ett axplock av varma och kryddigare parfymer som gör sig särskilt väl under höstmånaderna.

Mattias Keresztesi  |  Publicerad 2011-08-08 11:43  |  Lästid: 2 minuter
Nyheten Amber Pour Homme Intense från Prada är en tyngre och intensivare version av originaldoften. En tvåligt ren Eau de parfum där noter av livlig bergamott, aromatisk myrra och mjuk vanilj tillsammans skapar en klassisk känsla.
Hermès exklusiva doftserie Hermessence består av hela 9 unisexdofter. Till de mer manliga hör Vétiver Tonka som passar utmärkt när temperaturen faller. En mild citrusöppning följs av rökigt maskulin vetiver och knäckiga noter av rostade hasselnötter. Diskret och elegant som en grå flanellkostym.
Coeur de Vétiver Sacré är en ny doft från franska L´Artisan Parfumeur och ett bra val för långa höstpromenader. Svart té, peppar, ingefära, saffran och rökelse skapar ett kryddigt och lätt bohemiskt intryck.
Namnet till trots passar Safari från Ralph Lauren betydligt bättre i vårt svala klimat. Varma noter av kanel och läder samsas med torr örtighet från timjan och lavendel för att till sist landa i smakfull sötma från sandelträ. Formell och maskulin klassiker.
Tom Fords Tobacco Vanille är inget för de blyga. Doften är byggd kring kraftfull piptobak som mjukats upp med noter av pudrig kakao, torkad frukt och krämig vanilj. En originell Eau de Parfum som tar plats.
Comme des Garcons tog 2009 tillsammans med finska möbelmärket Artek, för övrigt grundat av Alvar Aalto, fram doften Standard. Precis som designen antyder handlar det om nordisk minimalism även i doftens sammansättning. Strama träslag tillsammans med frisk citron och vit mysk lär bli en hipsterfavorit även denna höst.

Mattias Keresztesi, arbetar som projektledare i
Sveriges riksdag och driver doftbloggen monkeymanmatts.blogspot.com samt
recenserar dofter på basenotes.net.


Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta