Vårens skjortor från Schnayderman´s

Det är på många sätt lite otacksamt att vara en svensk skjorttillverkare då man lätt hamnar i skymundan av de två stora drakarna Eton och Stenströms. Ett märke som fått oförtjänt lite utrymme är Schnayderman´s. Detta Stockholmsbaserade skjortmärke har fått ett mycket gott rykte framförallt utomlands och säljs hos ett antal premium butiker runt om i världen.

Olof Nithenius  |  Publicerad 2017-03-15 09:39  |  Lästid: 3 minuter
Vårens skjortor från Schnayderman´s

Det som gör märket lite intressant är att de lyckats hitta en nisch mellan det klassiskt dressade och det trendiga modet. De gör skjortor för den moderna mannen. Fokus ligger på exklusiva tyger och en bra passform.

Schnayderman’s grundades 2012 med en ambition att vara en one-stop-shop för skjortor, en specialist på en enda produkt. Lite som att köpa blommor hos sin lokala florist, ett dussin ostron från fiskhandlaren, hatt från hattmakaren och då skjortor från dem.

De har en enda passform för att man skall känna igen sig och så snart man kan sin storlek enkelt kunna köpa nya skjortor från dem utan att prova. Som nämnts ligger fokus på material och tygerna är inte sällan från några av Italiens bästa väverier. Knapparna är av riktig pärlemor. Prisnivån är också aningen högre än de flesta andra svenska skjortmärken.

 

Vårens skjortor från Schnayderman´s
Formal Pinpoint Buttondown

Inspirationen för Schnayderman’s vår– och sommarkollektion 2017 är hämtad från intryck, minnen och känslor kopplade till staden Tel Aviv där grundaren spenderat mycket tid. En eklektisk mix av nytt och gammalt, kaos och lugn, värme, nattliv, arkitektur och sand.

Det rör sig om dova och lite pastelliga färger, tunna och tvättade poplintyger och prints av stadens växtlighet och färger. Mjuka varianter i bäckebölja (seersucker) samt deras poulära overshirts i en rad nya material och för första gången ett antal tekniska kvalitéer så som en tvättad japansk nylon och en quiltad overshirt.

Vårens skjortor från Schnayderman´s
Leissure Seersucker
Vårens skjortor från Schnayderman´s
Overshirt Twill One Khaki
Vårens skjortor från Schnayderman´s
Leissure Indigo Jeans

Det är alltid roligt med svenska märken som levererar något bra och som har höga ambitioner så som Schnayderman´s. I mitt fall så fick jag personligen märkligt nog upp ögonen ganska sent för märket. Det var som av en slump i höstas jag besökte en butik som hade en makalöst fin overshirt i marinblå ull, av modellen Melton. Jag köpte den och kan ärligt säga att det varit höstens och vinterns mest använda plagg för mig. Kommer därför följa Schnaydermans utveckling med stort intresse framöver.

 

Vårens skjortor från Schnayderman´s
Leisure Glencheck Dark Blue
Vårens skjortor från Schnayderman´s
Oxford One Black
Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta