Vårens mockaskor

Vad är mer vår än ett par lediga skor i mocka? Oavsett om det rör sig om grövre brogues eller ledigare loafers är just mocka ett av de bästa valen för våren. Vi rekommenderar framför allt modeller i ljusare toner av brunt men man behöver inte vara rädd för att testa även andra toner som blått eller grönt.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2014-04-15 09:36  |  Lästid: 2 minuter

Mocka är ett material som passar sig utmärkt till framför allt en ledigare klädsel. Den matta, ruggade ytan harmoniserar med grövre tyger som linne, bomull och denim och kan lätt underhållas med en mockaborste. 

Ett par skinnskor i grönt eller blått blir väldigt lätt för excentriskt och svårburet men i mocka blir effekten direkt subtilare och ett perfekt alternativ till de bruna och svarta skorna i garderoben. 

Vårens mockaskor
Edward Greens ikoniska dubbla munksko ”Westminister” i ett MTO utförande med mellanbrun mocka och infällda tåjärn. En av marknadens finaste tolkningar av modellen. (Leffot.com)
Vårens mockaskor
Brittiska Church´s har i sin modell Downton en ljus och vårig full brogue med orange Dainitesula i gummi. (upper-shoes.com)
Vårens mockaskor
Crockett&Jones klassiska tasselloafer Cavendish i nyansen ”Polo Suede”.
Vårens mockaskor
Prisvärda Meermin har för säsongen tagit fram en trevlig String Loafer i marinblå mocka.
Vårens mockaskor
Klassiska Longwings från amerikanska Alden. (Leathersoulhawaii.com)
Vårens mockaskor
Ett par härliga Plain toe Bluchërs i nyansen Oliv från Skoaktiebolaget i Stockholm.
Vårens mockaskor
Ett par Bespokeskor av Chukkamodell från Riccardo Bestetti i ljus mocka.
Vårens mockaskor
Vad vore en vårguide till mocka utan vår egen succémodell vi gjorde tillsammans med Skoaktiebolaget. En Adelaide i tobacco suede med enkel lädersula.

 

Översta bilden – Ofodrade PTB´s från Alden som finns tilgängliga hos Nitty Gritty.

Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta