Vår syn på ögonbryn

 |  Publicerad 2006-04-13 16:31  |  Lästid: 2 minuter

Bild 315113Vi som dagligen jobbar med manlig fåfänga i olika former tycker givetvis det är kul att intresset tycks öka hela tiden. Men när man just håller på att finna sig tillrätta med sina nya kunskaper och sitt nyvunna intresse kan det ibland bli så att man råkar ta i lite för mycket. Ett vanligt sådant misstag gäller ögonbrynen.

Hur dina ögonbryn ser ut kan göra stor skillnad i ditt ansikte och med rätt handlag kan du få en piggare uppsyn och lyfta fram ditt vassaste vapen, dina ögon. Här finns dock en klar gräns mellan sådant man bör ge sig på och sådant som kan vara direkt riskabelt.

Trimmern
Innan du ger dig på att plocka bör du gå över dina ögonbryn med en liten trimmer. Män har ofta ”tunga” ögonbryn som följd av att håren är kraftiga och växer sig ganska långa. Ställ trimmern på 5 mm och gå sedan ner ett snäpp i taget tills du känner dig nöjd. Du bör dock inte gå längre än till 2-3 mm. Förhoppningsvis ska din uppsyn ha lättat något redan nu.

Monobrow
Den lätta biten, området mellan ögonbrynen strax ovanför näsroten. Det är långt ifrån ovanligt med ögonbryn som tar sig friheter och försöker gå samman till ett ståtligt monobrow. Det är din uppgift som man att inte låta detta hända. Många löser detta kortsiktigt med hjälp av rakhyveln, men håren kommer snart växa ut igen och ge ett ”stubbigt” intryck.

Pincetten
Till din hjälp vid ögonbrynsplockning har du pincetten. Ett verktyg som på intet sätt är förbehållet kvinnorna. Det viktigaste för pincettens funktion är att den är vass. Om du använt den en längre tid finns risk för att du börjar få dåligt grepp, vilket troligen kommer leda till obefogad smärta. Om du misstänker att pincetten sjunger på sista versen kan du låta slipa upp den, exempelvis hos en skomakare.

När du plockar ett strå bör du försöka gripa om det så nära hårroten som möjligt och dra i den riktning det växer. Genom att sträcka ut huden omkring stråt med din fria hand kan du undvika att huden följer med i rörelsen, vilket brukar vara den största anledningen till att det gör ont. Se även till att hålla pincetten ren. Du kan med fördel desinficera pincetten med jämna mellanrum.

Less is more
När du väl sett till att dina båda ögonbryn är utan samröre kan du, om du vill, gå vidare med resten av ögonbrynet. Om du är en ovan plockare bör du dock vara mycket försiktig, för det kan snabbt gå över gränsen. Längd på ögonbryn är bra, så lämna stråna ut mot tinningen.
Mäns ögonbryn ska inte formas på samma sätt som många kvinnor gör, men för att göra dem lite tydligare kan du plocka bort de strån som sticker ut från mängden. Detta gäller alltså enstaka strån. I huvudsak bör du rikta insatsen mot den yttre halvan av ögonbrynet. Ta ett strå i taget och om du blir tveksam, fria hellre än fäll.

Tänk även på att inte plocka något strax innan du ska ge dig ut i livet utanför. Det uppstår oftast rodnader på det plockade området, vilket gör det hela onödigt tydligt.

Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta