Vad jag har på mig – Simon Crompton

Vi fortsätter vår populära serie "Vad jag har på mig" och först ut från det nya året är stilskribenten och journalisten Simon Crompton. De flesta av er känner säkert till honom från den eminenta stilbloggen Permanent Style som i snart 10 år givit oss inspiration, recensioner och reflektioner gällande manligt mode.

Olof Nithenius  |  Publicerad 2016-01-04 08:37  |  Lästid: 2 minuter
Vad jag har på mig - Simon Crompton

Introduktion

Jag heter Simon Crompton. Jag är brittisk journalist och skriver om lyx och handgjort mode – alltifrån skräddarsydda kläder till smycken. Jag skriver för tidningar som The Telegraph, Mr Porter, The Rake och How to Spend It regelbundet. Jag har även gett ut fyra stycken böcker, varav två faktiskt i år; The Finest Menswear in the World och Best of British – The Stories Behind Britain’s Iconic Brands. 

Främst är jag kanske känd som grundaren av Permanent Style, som är en av de första herrmodebloggarna, som jag drivit i nio år och som har kommit att bli en av de mest populära i världen. Denna sida har de senaste åren expanderat till att omfatta samarbeten med klädtillverkare, event och publikationer. 

Kommentar till klädseln

Min stil har alltid varit ganska klassisk. Det viktiga för mig är att klä mig enkelt men bra. Fokus ligger på passform och material snarare än färg och mönster. Om en förbipasserande anser att du är välklädd utan att exakt kunna sätta fingret på varför, då har man lyckats. Detta är något man utvecklar över tiden. Stil är en blandning av smak och vana.

På dessa bilder förbereder jag vårt skrädderi-symposium, ett event som vi höll i Florens under Pitti Uomo nu i somras. Vi samlade här världens främsta skräddare på samma ställe för första gången för att diskutera branschen, deras kunder och framtiden för skräddarsytt mode.

Det var en varm och fuktig kväll men eventet krävde en viss formalitet i klädseln. Med anledning av detta bar jag en lätt hopsackkavaj, helt utan foder och sydd av Napoliskräddaren Elia Caliendo. Tunna byxor i siden/bomull och så kallade Belgian loafers på fötterna. Den relativt monotona framtoningen i outfiten, med en skarp kontrast genom sidenslips och enkel vit näsduk, gör helheten ganska smart och elegant. 

 

Vad jag har på mig - Simon Crompton
Dubbelknäppt skräddarsydd kavaj i blått hopsack-tyg från neapolitanska Elia Caliendo.
Vad jag har på mig - Simon Crompton
Belgian Loafers från Rubinacci.

Kavaj – Elia Caliendo. Napoli

Skjorta: Luca Avitabile, Napoli

Slips: Drake’s, London

Byxor: Panta, New York

Belgian Slippers: Rubinacci, Napoli

Instagram – @permanentstyle

Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta