Vad jag har på mig – Patrik Löf

Nästa person vars personlighet och stil inspirerar oss här på Manolo är Patrik Löf. Patrik är mest känd som en av grundarna till Skoaktiebolaget i Stockholm men har varit en stil- och inte minst skointresserad man i decennier. Vi frågade vad som inspirerar just honom när det kommer till manlig stil.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2016-02-01 08:39  |  Lästid: 3 minuter
Vad jag har på mig - Patrik Löf

Introduktion

Jag är egen företagare och driver Skoaktiebolaget, en liten butik i Stockholm som specialiserar sig på herrskor i premiumsegmentet, såsom Carmina Shoemaker, Enzo Bonafé, Saint Crispin’s med flera.

Skoaktiebolaget började som något av ett hobbyprojekt, där tanken initialt var att jag inte skulle vara speciellt aktiv i bolaget, men i och med vår starka utveckling så har jag nu gått över till att jobba mer eller mindre på heltid med Skoaktiebolaget. Mitt huvudansvar är inköp och den administrativa biten. Inköpen är en fantastisk process som involverar hela vårt team och ger mig tillfälle att träffa många oerhört passionerade människor; de flesta av våra leverantörer är familjeföretag som lever av och för sina produkter. Det är något väldigt speciellt med den typen av företag. 

När det gäller min ”stil” så ligger väldigt mycket fokus, inte helt oväntat, på skor. Det är mitt stora intresse såklart. När det gäller klädsel så brukar jag sällan ta ut svängarna. Ofta blir det en marinblå blazer eller kavajer i olika jordiga färger, ofta går de i brunt eller grönt, med udda byxor. Som två meter lång så anser jag att det ser stökigt ut om man väljer alltför galna mönster eller färgkombinationer. Jag styrs också till stor del av praktiska faktorer, som småbarnsförälder är det inte alltid gångbart med exempelvis ljusa färger. 

Kommentar till klädseln

Från tå till topp har jag ett par skor från Saint Crispin’s i mörkbrunt grainskin med en gummisula. Detta är mina favoritskor att resa i, oerhört bekväma trots att de är nätta och de behöver i princip inget underhåll, samt gummisulan som gör att de funkar bra vid regn. Ullstrumpor från Sozzi såklart, vår strumptillverkare från Milano.

Byxorna, mörkbruna i ett ganska tunt material och med ledig passform för att vara praktiska att resa i, är från napolitanska Napoli Su Misura – en bra tillverkare av skräddarsydda plagg som ofta besöker Stockholm.

Kavajen på bilden är kanske min mest vågade om man ser till tygvalet. I vanliga fall brukar jag inte falla för så kraftiga mönster men när jag fick se och känna på detta tyg hos Liverano var jag såld direkt.

Hestra har tillverkat handskarna som är i grönt sämskskinn. Detta är ett par från deras skräddarsydda linje och jag är oerhört nöjd med dem och jag tycker att det är kul att Hestra fått ett erkännande internationellt även när det gäller klassiska herrhandskar. 

Halsduken är från Rubinacci och bidrar med en trevlig färg- och mönsterklick trots att färgerna i halsduken är hyfsat nedtonade. 

Slipsen är i en ull- och kashmirblandning och tillverkad av EG Cappelli. Jag tycker grönt är en färg som funkar bra till väldigt mycket och något jag ofta faller tillbaka på när det gäller accessoarer. 

Rocken i marinblå ull är min favoritrock, tung och kraftig så att man skulle kunna tro att den är skottsäker, riktigt varm och skön. Den kommer från Graham Browne i London, en liten skräddare i ”City” som förut reste till Stockholm regelbundet (men inte längre vad jag vet).

– Patrik Löf

 

Vad jag har på mig - Patrik Löf
Ytterrock från brittiska skräddaren Graham Browne.
Vad jag har på mig - Patrik Löf
Detaljbild på kavajen från Liverano och slipsen från E.G Cappelli.
Vad jag har på mig - Patrik Löf
Skor från Saint Crispins i grainskinn med gummisula.

Skor – Saint Crispin’s

Kavaj – Liverano & Liverano

Skjorta – Leonardo Bugelli

Byxor – Napoli Su Misura

Slips – EG Cappelli

Halsduk – Rubinacci

Handskar – Hestra

Rock – Graham Browne

Instagram – @patlof

 

Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta