Vad jag har på mig – Oliver Dannefalk

Idag är det dags för nästa person i vår serie "Vad jag har på mig". En del känner säkert igen honom från Herr Judit eller J.Lindeberg där han tidigare arbetat innan han i år tog steget över till Skoaktiebolaget. En oerhört kreativ och konstnärlig person som ständigt inspirerar med sin klädsel. Vi ger er Oliver Dannefalk.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2015-09-07 10:18  |  Lästid: 2 minuter
Vad jag har på mig - Oliver Dannefalk

Introduktion

Mitt namn är Oliver Dannefalk och jag jobbar som Visual Manager för Skoaktiebolaget. För er som inte känner till butiken så ligger den på Humlegårdsgatan 4 i Stockholm där vi säljer kvalitetsskor från Saint Crispins, Gaziano & Girling, Edward Green, Enzo Bonafe och Carmina samt även lite accessoarer från Liverano & Liverano och Sozzi bland andra.  Jag är lite överallt i mitt arbete, både på kontoret, butiken och runt om i staden och plåtar. För tillfället håller jag på att formera en visuell strategi som ska genomsyra allt vi står för på Skoaktiebolaget. Det är ett väldigt roligt jobb med mycket utlopp för kreativitet.   

Kommentar till klädseln

Jag har alltid strävat efter någon form av silhuett i min klädsel, en bruten/harmonisk helhetsbild på något sätt, väldigt motsägelsefullt. När jag själv tänker på det så ser jag det som en sammansättning av färg och form. Allt är saker jag gillar, snitt jag gillar, färger jag gillar. Jag försöker bryta ner det till essensen av allt som faller mig i smaken. 

Kavajen jag har på mig är skräddarsydd från Tailorable & Co och har en väldigt fin brun färg och en ganska sträv och krispig känsla. Skjortan är från Mazzarelli, vit och enkel, det är något med en ny vit skjorta som är obeskrivbart. Slipsen är en enkel blå virkad variant, den första slipsen jag aktivt köpte till mig själv för att jag ville ha en slips. Byxorna är måttsydda från Saman Amel, gråa byxor funkar ju i princip alltid så det är väldigt enkelt att alltid välja de.

Skorna är från Gaziano & Girling, en modifierad made to order variant på deras tasseloafer Nice, jag tog bort tasslarna och även medaljongen som är på originalmodellen för att få en ren fin silhuett på skon.  

– Oliver Dannefalk

 

Vad jag har på mig - Oliver Dannefalk
Skräddarsydd kavaj från koreanska Tailorable & Co.
Vad jag har på mig - Oliver Dannefalk
Vad jag har på mig - Oliver Dannefalk
Cartier Tank ”Solo”.
Vad jag har på mig - Oliver Dannefalk
Loafers från Gaziano & Girling.

Kavaj – Tailorable & Co Bespoke

Skjorta – Mazzarelli

Slips – Blå virkad vintageslips

Byxor – Saman Amel MTM

Skor – Gaziano & Girling MTO

Klocka – Cartier Tank 

Instagramdannefalk

Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta