Vad jag har på mig – Mark Cho

Vad jag har på mig är ett format där vi pratar med olika inspirerande människor vi träffat i vårt arbete med Manolo som får möjligheten att berätta lite mer om vad de valt att ta på sig och inte minst varför. Först ut är Mark Cho, en av grundarna till det mycket inspirerande butikskonceptet The Armoury i Hong Kong.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2015-07-27 09:53  |  Lästid: 2 minuter
Vad jag har på mig - Mark Cho
 
Introduktion
 
Jag är en av grundarna av butikskedjan The Armoury. Konceptet startades av mig och min vän Alan See för nästan fem år sedan nu. Jag arbetar med alla aspekter av verksamheten, ibland på golvet i butikerna, men framför allt från vårt kontor. Eftersom företaget vuxit de senaste åren har det blivit än viktigare med en fungerande organisation. Jag är ansvarig för utformningen av alla våra butiker och eftersom butikerna är som mitt andra hem försöker jag att inkludera en hel del av mina egna personliga saker i dessa.
 
Kommentar till klädseln

Skräddarsytt är något mycket personligt och jag tycker att det speglar relationen mellan kunden och tillskäraren. Antonio Liverano är som familj för mig och någon jag lärt mig så otroligt mycket av. När jag bär hans kostymer känns det som han förstår mig likt en familjemedlem och det ger mig stor glädje. 

Jag bär en hel del skjortor från Drake´s. Även om de inte har lika mycket av den fina handgjorda känslan man hittar hos italienska tillverkare är kvaliteten fortfarande mycket bra och jag tycker de har en underbar och robust brittisk stil i stället som faller mig väldigt väl i smaken.

Slipsen är från årets sommarkollektion från Drake´s och är en grenadin med stor prick. Det är faktiskt första gången jag har sett en grenadinslips gjord på detta sätt.

Våra kavajkedjor från The Armoury är alltid ett bra tillbehör. De är små i kavajslag så det är en diskret och subtil detalj men den exponerade kedjan under gör det hela lite mer intressant. Jag bär alltid vår modell ”Lotus eftersom jag älskar att äta Renkon!

Jag tog den här bilden på taket av Drake´s fabrik i London på Haberdasher Street. Om ni någonsin är i staden. Kom förbi och be om en rundtur. Det är en av mina favoritplatser i världen.

– Mark Cho

 

Vad jag har på mig - Mark Cho
Mark Cho, delägare i Drake´s och medgrundare av The Armoury
Kostym – Liverano bespoke i olivgrön bomull 
Slips – Drake´s Grenadin
Skor – Carmina Pina loafer
Scarf – Drake´s sommarscarf i bomull/silke/linne
 
Instagram – thearmouryhk
 
Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta