Vad jag har på mig – Jeff Hilliard

Nästa person ut i serien "Vad jag har på mig" är Jeff Hilliard som arbetar i The Armoury´s butik i New York. Jeff är precis som de övriga herrarna inom företaget en ständig stilikon flera känner säkert igenom honom figurerar från sociala medier. Idag berättar han om vad han valt att ta på sig och vad som inspirerar honom.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2015-09-21 10:13  |  Lästid: 2 minuter
Vad jag har på mig - Jeff Hilliard

Introduktion

Jag känner mig väldigt lyckligt lottad att få arbeta för The Armoury och känner verkligen att jag hittat mitt drömjobb. Mitt huvudsakliga ansvarsområde är att förbättra innehållet på vår hemsida samt kundernas helhetsupplevelse online. Det innebär att en dag kan bestå i allt ifrån att ta bilder, svara på frågor eller att ta fram nya upplägg till hemsidan och ingen dag är den andra lik. 

Kommentar till klädseln

När jag la beställningen på den här kostymen hade jag precis sett en rad gamla bilder på ikonen Buster Keaton. Buster var en av de löjligaste herrarna i Hollywood men hans klädsel var alltid seriös och stilren. Han bar framför allt mycket mörka dubbelknäppta kostymer med sober textur så som flanell. Detta var min hyllning till honom och jag valde att kombinera kostymen med svarta balmorals och mörkblå grenadineslips. 

Byxorna är skurna med lite mer volym över höft och lår med en avsmalnande silhuett ner mot foten. Även om helheten kan låta tråkig får jag förvånansvärt mycket positiva reaktioner på klädseln. Vem vet, det kanske är hatten?

Slipsen jag har på mig är sex år gammal och den första Drakesslips jag någonsin köpte. Jag har burit den så frekvent att slipsens ”slip stich” har gått av men trots detta påminner den mig om mitt ursprungliga intresse inom skräddat herrmode och jag kommer förmodligen aldrig att göra mig av med den. 

– Jeff Hilliard

 

Vad jag har på mig - Jeff Hilliard
Svarta balmorals från Carmina med skräddarsydda byxor i samma material som kavajer från Salvatore Ambrosi.
 
Kavaj – Dubbelknäppt kavaj från Ring Jacket i kritstrecksrandig flanell från Harrison´s.
Byxa – Skräddarsydda byxor från Salvatore Ambrosi i samma tyg som kavajen.
Skjorta – Ascot Chang cutawayskjorta med tyg från Thomas Mason.
BröstnäsdukSimonnot Godard i vitt linne.
Skor – Carmina Balmorals med infälda tåjärn.
 
Instagram – jhilla
Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta