Vad jag har på mig – Jake Grantham

Vad jag har på mig är tillbaka och vi tittar närmare på en av de mest inspirerande männen inom #menswear nämligen den brittiska stilikonen Jake Grantham från The Armoury. Jake berättar lite om sig själv och vad han gillar lite extra med det han har på sig.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2015-11-16 08:57  |  Lästid: 2 minuter
Vad jag har på mig - Jake Grantham

Introduktion

Jag har arbetat i snart 4 år för The Armoury och kommer ursprungligen från accessoarföretaget Drake´s i London där jag arbetade i deras butik. Jag är en del av det kreativa teamet bakom The Armoury som arbetar med att utveckla produkter och tyger för butiken tillsammans med våra olika leverantörer. 

Utöver det så arbetar jag med butikens inköp av konfektion och accessoarer samt välja ut tyger till våra måttsömnadstjänster. 

Sen en tid tillbaka kan ni hitta mig i vår New York-butik där jag assisterar kunderna samt tar mått och utför avprovningar för vår måttsömnadstjänst. 

Kommentar till klädseln

Enligt mig är Ciccio en av de mest intressanta moderna skräddarna för tillfället. Ueki-san producerar plagg med en tydlig och unik husstil där han kombinerar en klassisk neapolitansk silhuett med ren japansk konstruktion. Detta gör att både de neapolitanska och japanska influenserna kommer fram och reflekteras i plagget. 

Uekis relativt unga ålder är också väldigt imponerande och jag gillar framför allt plaggens avslappnade känsla, rena linjer och traditionella proportioner. 

Mitt jobb på The Armoury har möjliggjort för en relation med Ueki som både vän och leverantör. När det kommer till skräddarsytt är det viktigt att man respekterar skräddarens personlighet precis som deras hantverk och produkt. 

Jag har på mig en klassisk mörkblå kostym utan sprund med breda slag och en ganska avslappnad silhuett. 

Ciccios mjuka rullade slag, lite lägre knappställning och väldigt lätta konstruktion rimmar väl med min personliga stil då jag föredrar att klä mig klassiskt men på ett avslappnat sätt. 

Den virkade slipsen, rosa skjortan och mina Belgian loafers bidrar ytterligare till den informella prägeln trots den mörka kostymen. 

 

Vad jag har på mig - Jake Grantham
Solglasögon från Persol med näsduk från Drake´s och virkad slips från Sorley.
Vad jag har på mig - Jake Grantham
Lekfullt lediga Belgian loafers.

Kostym – Ciccio Bespoke

Skor – Belgian Loafers

Skjorta – Liverano

Bröstnäsduk – Drake’s

Virkad Slips – Sorley

Solglasögon – Persol

Instagram – @Cadeandco

 

Läs även:

Vad jag har på mig – Mark Cho

Vad jag har på mig – Jeff Hilliard

Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta