Vad jag har på mig – ”Gusvs9”

Vi tillbaka med nästa del i serien "Vad jag har på mig" och idag kommer vi fokusera på en av Sveriges bäst klädda män i våra ögon. Det är mannen bakom instagramkontot @gusvs9 som berättar mer om sig själv, sin klädsel och vad som inspirerar honom när det kommer till skräddat herrmode.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2015-08-24 10:04  |  Lästid: 3 minuter
Vad jag har på mig -

Introduktion

Jag är 40 år gammal och jobbar som Global Accounts Director inom ett internationellt industriföretag. Jobbet innebär en hel del resor runt om i världen, vilket kan vara klädmässigt utmanande…
Mitt intresse för herrmode har jag haft sedan länge, men det eskalerade i och med mitt första jobb som krävde kostym och slips för drygt 15 år sedan. Jag började som så många andra först med RTW, sedan MTM av olika grad och slutligen bespoke. Min bespoke-bana påbörjades när jag bodde och arbetade i Japan, där det finns ett väldigt bra utbud av skräddat herrmode, mycket pga att det fortfarande krävs kostym och slips på de flesta kontorstjänster i Japan.
 
Mina absoluta stilförebilder är Antonio Liverano och Takahiro Osaki från skrädderiet Liverano & Liverano i Florens. De är gentlemän ut i fingerspetsarna och representerar ett tidlöst och klassiskt mode, helt fritt från Pitti-influenser. De har tillsammans med Kotaro Miyahira från Sartoria Corcos kommit att bli nära vänner till mig och min familj. Vi semestrar gärna i Florens och träffas därför ofta. I och med att jag dessutom pratar japanska så har jag kunnat komma dem väldigt nära. Liverano-ateljen har blivit en bas för oss när vi är i Florens – barnen älskar att stöka runt bland tygprover och att busa med Taka och Antonio!
 
Kommentar till klädseln
 
Kläderna på bilden representerar en genomsnittlig dag på jobbet för mig i form av en klassisk kombination; chinos, skjorta och blazer. För att göra den något somrigare har jag valt en skjorta i bomull/linne, bröstnäsduk i ljusa färger samt klassiska penny loafers. Ibland har jag även slips men inom industrin blir det alltmer ovanligt dessvärre. När man har med internationella kunder att göra inom vitt skilda kulturer runtom i världen så måste man anpassa sin klädsel efter varje situation. Personligen är jag hellre lite för uppklädd än tvärtom. Jag håller mig gärna till regeln ”less is more” och svävar sällan ut med mönster eller tygval. Bespoke-kläder är en investering och skall kunna bäras år efter år.
 
Jag har provat på ett antal olika skräddare men har de senaste åren ”hittat hem” i den florentinska stilen. För mig är den perfekt avvägd mellan Napoli och Savile Row; inte för casual och inte för stel. Jag älskar också formspråket med rundade ”quarters” och generösa slag. Avsaknad av frontsöm gör också kavajen väldigt ”ren”, särskilt i mönstrade tyger som förblir obrutna i framstycket. Liverano och Corcos har blivit mina husskräddare och kommer så att förbli så länge jag lever. Kavajen på bilden är min favorikavaj i alla kategorier och jag tror aldrig jag kommer få till en lika perfekt kavaj. Allt är 100% som jag vill ha det; tyget, snittet och användningsmöjligheterna.
 
För mig handlar val av skräddare om att gilla stilen de representerar fullt ut. Jag tror inte på att mikrostyra sin skräddare med önskemål om än det ena och än det andra; jag vill ha en skräddare vars stil jag gillar till 100% och därför kan överlåta alla stilmässiga beslut till, utan att behöva vara orolig för slutresultatet.
 
Angående skorna så gillar jag även där klassiska former och modeller. De tillverkare jag gillar bäst inom området är Edward Green och Saint Crispins som bägge representerar ett klassiskt formspråk och hög kvalitet.

– Gusvs9

 

Vad jag har på mig -
Detaljbild på kavaj, skjorta och näsduk.
Vad jag har på mig -
Samt byxa och skor.
Kavaj – Liverano bespoke i blå hopsack-ull.
Skjorta – Liverano bespoke i Carlo Riva bomull/linne-blandning.
Byxor – Sartoria Corcos bespoke i mellantungt bomullstyg.
Skor – Saint Crispins penny loafer 539.
Bröstnäsduk – Drakes i bomull från ca 2010
 
InstagramGusvs9
 
Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta