Vad jag har på mig – Fabio Attanasio

Idag har vi frågat en av Italiens främsta stilpersonligheter om vad som inspirerar honom och hans stil. Vi pratar om Fabio Attanasio som driver stilbloggen The Bespoke Dudes där han recenserar skräddarsydda kostymer, kavajer, byxor och skor på såväl italienska som engelska.

Olof Nithenius  |  Publicerad 2016-01-18 09:03  |  Lästid: 3 minuter
Vad jag har på mig - Fabio Attanasio

Introduktion

Idag skulle jag definiera mig själv som en digital entreprenör hängiven att tillvarata, försvara och lyfta fram hantverkskunskap och klassisk elegans.

För fyra år sedan startade jag sidan The Bespoke Dudes eftersom jag hade en äkta passion och hängivenhet för kläder och att detta idag har lett till ett jobb på heltid.

Utifrån vad jag upplevt och lärt mig så lanserades i mars 2015 TBD Eyewear som är en kollektion av glasögon utvalda av mig och tillverkade för hand av italienska specialister.

Vid sidan av detta är jag ibland inbjuden att hålla konferenser på temat mode. I februari 2014 bjöds jag in för att berätta min historia för gymnasieelever i Sulmona i Abruzzo. Samma år bjöd Bocconi Univerisity mig att hålla en konferens om skrädderibranschen. I början av 2015 höll jag en konferens i Lecce tillsammans med företrädaren för denna region där jag jämförde olika skräddarskolor.

I maj 2015 var jag inbjuden av Professor Erica Corbellini att föreläsa på MAFED, som är ett masterprogram inom mode, desgin och management. I början av sommaren 2015 intervjuades jag av Mr Carlo Annese som är vice chefredaktör för GQ Italia på Vitale Barberis Canonicos showroom i Milano angående skrädderiet A.Caraceni. Sedan september och framåt så håller jag konferenser i Neapel med alumnistudenter från Bocconi samt i Madrid och Palermo ihop med Instituto de Empresa Business School of Madrid.

Min stil är baserad på en iden om klassisk elegans, men jag väljer att applicera denna princip på nutiden, min ålder och personliga smak.
Som jag nyligen skrev i en artikel; en passion för högkvalitativt skrädderi är en fråga om kultur. Det är en förlängning av en mans själ och en respekt för traditioner samt en uppskattning av en sorts konstform som är djupt rotad i en sorts balans samt god smak.

En skräddarsydd kostym skall inte ses som en statussymbol utan snarare ett syfte att uttrycka ett fragment, det mest synliga sådant, av hur vi lever.

Kommentar till klädseln

Jag har här på mig ett par solglasögon från TBD Eyewear i modellen Cran. Detta namn kommer från benämningen på vinkeln mellan kragen och slaget på en kavaj. De är handgjorda i Italien av duktiga tillverkare.

Min rock från Edesim Napoli är tillverkad av Casentino-ull, är dubbelknäppt och har utanpåliggande fickor med lock samt ett martingala-spänne i ryggen.

Kavajen är från N.H Sartoria och är sydd I tweed från Portland & Hardy. Inspirationen till denna är egentligen en jaktkavaj men vi gjorde om den liten för en mer modern look. De utanpåliggande fickorna har centrerade inverterade veck och axlarna har en mjuk uppbyggnad. Ärmhålet är ”stängt”

Mina byxor kommer från Salvatore Ambrosi. De är sydda i ett tyg som heter ”Crispaire” från Holland & Sherry med dubbla plisséringar samt slag på 5 cm.

Bootsen från Santoni är fantastiska och tillverkade i cordovanläder från Horween Chicago. De var lätta att gå in och satt redan efter en dag helt perfekt och nu känns de som slippers på fötterna.

– Fabio Attanasio

Photos: Enrico Magri 

Vad jag har på mig - Fabio Attanasio
Rock i Casentino från Edesim Napoli.
Vad jag har på mig - Fabio Attanasio
Kavaj från N.H Sartoria i brittisk tweed.
Vad jag har på mig - Fabio Attanasio
Detalj som plissérade ”patch pockets” för jaktinspiration.
Vad jag har på mig - Fabio Attanasio
Byxor från Salvatore Ambrosi i Holland & Sherry´s Crispaire med dubbla plisséringar.
Vad jag har på mig - Fabio Attanasio
Kängor i Cordovan från italienska Santoni.

Rock – Edesim Napoli 

Tweedkavaj – N.H Sartoria

Skjorta – Besani

Byxor – Salvatore Ambrosi Napoli

Slips – Chiaia Napoli

Boots – Santoni

Solglasögon – TBD Eyewear Honey Cran 

Instagram – @fabioattanasio

 

Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta