Vad jag har på mig – Dag Granath

Idag är det dags för nästa del av formatet "Vad jag har på mig" där vi ber inspirerande människor vi träffar i vårt yrke att förklara vilka de är och varför de valt att klä sig som de gör. Idag är det dags för Dag Granath som är en av killarna bakom varumärket Saman Amel.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2015-08-10 10:06  |  Lästid: 2 minuter
Vad jag har på mig - Dag Granath

Introduktion

Jag vill först och främst tacka Manolo för förfrågan om att lägga ut texten om mig själv och vad för kläder jag bär samt er läsare som lägger er tid på att läsa detta. Hoppas ni finner min utläggning någorlunda intressant!

Mitt namn är Dag Granath och jag är delägare i varumärket Saman Amel. Tillsammans med min kollega och vän Saman driver jag en liten ateljé på Kommendörsgatan 21 i Stockholm där vi tar emot kunder för vår Su Misura-tjänst. Innan Saman Amel har jag arbetat på två andra svenska varumärken, senast på designavdelningen på J.Lindeberg. Förutom kläder är läsande och skrivande mitt stora intresse. 

Kommentar till klädseln

I min klädsel idag har jag försökt skapa en representativ bild av hur jag klär mig generellt. Paul Harvey (tidigare chefsdesigner på Stone Island) svarade på frågan om vad som definierar bra design/formgivning något i stil med:

”Some things are just right; you pick them up and you instantly know. They have been made the exact right way and there’s just something about them”.

Detta tror jag stämmer och det är något jag försöker förhålla mig till när jag klär mig. Vissa saker känns bara rätt.

Tröjan är från Maison Martin Margiela och skorna är från Alden i cordovan. Retrosport-känslan i tröjan och det något bulkiga formspråket från Alden bidrar till att avdramatisera de andra produkterna som samtliga kommer från Saman Amel. För mig är det viktigt att balansera upp de skräddade elementen i en outfit med plagg hämtade från andra ”fält” inom menswear. Det skräddade är verkligen fantastiskt och det är alltid basen för mig – det jag alltid kan luta mig emot – men jag tycker att det kommer till sin rätt när det blandas upp med något lite mer casual.

Vad gäller färgskalan så tycker jag ofta att det räcker med två eller tre färger. Jordiga toner av olivgrön/beige/brun alternativt grå/blå som i detta fallet. Blandar man detta med vitt (hellre off white än krispigt vitt) så upplever jag det som att det ofta blir bra.

– Dag Granath

 

Vad jag har på mig - Dag Granath
Vad jag har på mig - Dag Granath

Tröja: Maison Martin Margiela

Skjorta: Saman Amel

Byxor: Saman Amel

Skor: Alden

Smycken: ALL_BLUES

Instagram – @daggranath

 

Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta