Vad jag har på mig – Benedikt Fries

Nästa inspirerande personlighet i serien "Vad jag har på mig" är Benedikt Fries. Benedikt är ursprungligen från Berlin men nu boende i Florens och ni känner säkert igen honom som en av de två välklädda herrarna från slips- och accessoarföretaget Shibumi-Berlin.

Andreas Weinås Fredrik Lack  |  Publicerad 2015-10-19 07:55  |  Lästid: 2 minuter
Vad jag har på mig - Benedikt Fries

Introduktion

Mitt namn är Benedikt Fries och tillsammans med min bästa vän Niel Holdorf driver jag företaget Shibumi. Vi grundade varumärket för tre år sedan och är otroligt glada då det är få förunnat att få möjligheten att arbeta med sitt livs stora passion. Vi började med slipsar men har nu utökat kollektionen med alla former av klassiska manliga accessoarer så som bröstnäsdukar, hängslen, scarfs, bälten, skor och hattar. Genom vår webshop har vi fått trogna kunder från hela världen som många idag kan klassas som vänner.

Kommentar till klädseln

Jag har testat många olika skräddare genom åren. Med vissa har jag haft en god erfarenhet och andra en klart sämre. I min uppfattning är Kotaro Miyahira från det florentinska skrädderiet Sartoria Corcos ett geni och jag vet ingen skräddare som arbetar lika noggrant som honom. Han tackar t om nej till en del arbete från kunder som ber om detaljer han inte gillar då han har sin husstil som han är stolt över. Det är något jag respekterar väldigt mycket hos honom. Vad jag har på mig idag är en av mina favoritkostymer från honom. En mörkblå ull/mohair-mix i ett lite tyngre utförande. Jag själv trivs inte så bra i för mörka blå kostymer utan föredrar lite ljusare toner som klär mig bättre. 

Slipsen är från vår senaste höstkollektion och det är en av mina absoluta favoriter. Det är ett väldigt speciellt mönster och jag älskar den ovanliga och starka färgkombinationen. Självklart gillar jag Repp, grenadine och virkade slipsar också men printat silke är alltid vad jag faller tillbaka på om jag tvekar. 

Likt många andra #menswear-clowner så bär jag vanligtvis bruna mockaskor. Dessa är mina favoriter för tillfället. Det är ett par så kallade ”U-tip” Oxfords (jag bär aldrig derbys) på den populära U-lästen från Laszlo Vass producerade exklusivt för oss.

Vanligtvis beställer jag mina skjortor mått- eller skräddarsydda men när det kommer till just Buttondownskjortor har jag kofektionsmodeller från japanska Kamakura. De har en imponerande krage och en passform jag trivs väldigt bra med. Visst saknar dem de romantiskt handsydda detaljerna men krage och passformen är för mig viktigare i en skjorta. 

 

Vad jag har på mig - Benedikt Fries
Skräddarsydd kostym från Sartoria Corcos, Skjorta från Kamakura samt slips och näsduk från Shibumi.
Vad jag har på mig - Benedikt Fries
Handrandsydda mockaskor från Laszlo Vass för Shibumis ”Sen-kollektion”.

Skräddarsydd kostym – Sartoria Corcos

Buttondownskjorta – Kamakura

Slips – Shibumi Berlin

Näsduk – Shibumi Berlin

Skor – Vass x Shibumi ”Sen”

Instagram@perfettobenedetto 

 

Läs även:

Vad jag har på mig – Dag Granath

Vad jag har på mig – Gusvs9

Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta