Vad jag har på mig – Andreas Weinås

Flera läsare har hört av sig angående vår artikelserie "Vad jag har på mig" och önskat att få bidrag från oss skribenter. Därför gör vi en avstickare den här veckan och låter Redaktör Andreas Weinås svara på vad han valt att ha på sig.

Redaktionen  |  Publicerad 2015-10-05 08:36  |  Lästid: 3 minuter
Vad jag har på mig - Andreas Weinås

Introduktion

Mitt namn är Andreas Weinås och är Redaktör för Manolo.se. Mitt jobb består bl a av att skapa innehåll samt sätta inriktning på sajten och ta emot samt publicera material från våra frilansskribenter. Jag arbetar sen två år tillbaka på heltid på förlaget Egmont och delar min tid mellan titlarna Manolo och KING Magazine där jag är stil- och klockredaktör. Mitt intresse för skräddat herrmode växte fram relativt sent men har sen 10 år tillbaka varit både mitt jobb och största intresse. Jag valde att läsa till Textilekonom på Textilhögskolan i Borås för en djupare förståelse för såväl material som konstruktion och hur textilindustrin fungerar i praktiken. 

Kommentar till klädseln

Vad jag valt att ha på mig i dessa bilder representerar mig ganska väl stilmässigt. Kostymen är i en tunn grå/brun flanell och är måttsydd från Sartoria Partenopea vilket ni kunde läsa mer om här och här förra året. Till detta valde jag en av mina absoluta favoritskjortor från italienska Barba Napoli i en ljusblårandig oxfordväv. Skjortan är varken mått- eller skräddarsydd men har allt jag vill ha i en skjorta vilket gjort att den burits så flitigt att manschetterna börjat nötas men jag har inte hjärta att slänga den. Den mörkblå grenadineslipsen kommer från Berg & Berg och är också en av de flitigast burna produkterna i garderoben då den funkar till i princip alla sorters kavajer och kostymer i garderoben. Jag tycker väldigt mycket om kombinationen av grått, blått och brunt och på fötterna har jag ett par derbys från Saint Crispin i modell 635. Företagets ljusbruna nyans CRU603 passar perfekt till de ljusare månaderna på året och är ett mångsidigt och ledigare alternativ.

Tillsammans med en enkel vit bröstnäsduk från Simonnot-Godard ger det en ganska avskalad och diskret färgskala. Överlag består min garderob av den typen av neutrala färger som blått, grått, beige, brunt och vitt vilket säkert avspeglats ganska tydligt i mina artiklar på sajten. 

För att ge lite liv till den annars lite mer återhållsamma klädseln gillar jag att bära en så kallad Lapel Chain som bidrar med ett diskret men personligt inslag. 

I mitt jobb besöker jag ofta modeföretag, butiker och personer i såväl Stockholm som utomlands. Då är en väska som rymmer dator, kamera, anteckningsblock etc ovärderligt. Min är från ungerska skomakaren Laszlo Vass

– Andreas Weinås

 

Vad jag har på mig - Andreas Weinås
Detaljbild på Lapel Chain, näsduk och slips.
Vad jag har på mig - Andreas Weinås
Patek Philippe Nautilus
Vad jag har på mig - Andreas Weinås
Skor från Saint Crispin.
Vad jag har på mig - Andreas Weinås
Väska från Laszlo Vass i mörkbrun mocka med skinndetaljer. (Foto alla bilder – Oliver Dannefalk)

Måttsydd Kostym – Sartoria Partenopea

Skjorta – Barba Napoli

Grenadineslips – Berg & Berg

Bröstnäsduk – Simonnot-Godard

Lapel Chain – The Armoury

Väska – Laszlo Vass

Skor – Saint Crispins

Klocka – Patek Philippe Nautilus

Instagram – @andreasweinas

 

Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta