Vad jag har på mig – Andreas Lagergren

Idag är det dags för nästa del i artikelserien "Vad jag har på mig". Vi har pratat med Andreas Lagergren som efter år av butikserfarenhet i Stockholm och Oslo valde att fullfölja sin passion, och flyttade till Seoul för att arbeta med skrädderiet Tailorable. Andreas ger oss sin syn på hur han ser på kläder och inte minst vad han själv bär.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2015-12-07 14:00  |  Lästid: 3 minuter
Vad jag har på mig - Andreas Lagergren

Introduktion

Mitt namn är Andreas Lagergren. Jag jobbar idag store front på skrädderiet Tailorable i Seoul, Korea. Mitt jobb går ut på att konsultera kunderna genom hela processen av att köpa skräddarsytt, från val av tyg och plaggets detaljer till måttagning och fitting. Jag reser även frekvent till Hong Kong och Peking för att möta våra kunder där för samma process. 

Tailorable är ett av flera unga skrädderier som i det sista har tagit vara på det faktiskt fina hantverk som finns i landet och förädlat det. Likt Japan är koreanskt hantverk verkligen av toppkvalitet. I och med att flera unga ambitiösa personer reser till Italien och England för att lära sig skräddarkonsten jag tror att vi inom några år kommer se fler asiatiska skräddare som väldigt eftertraktade. 

Tidigare jobbade jag med att sälja konfektion i Stockholm och Oslo. Men efter en semester i Seoul och efter att jag testade olika Koreanska skrädderiers produkter så blev jag väldigt imponerad av landets virala skräddarkultur. Det tillsammans med min fascination för landet gjorde beslutet att flytta hit enkelt. Ett beslut som jag idag är väldigt glad att jag tog.

Kommentar till klädseln

På bilden bär jag inte helt otippat en skräddarsydd kostym från Tailorable. Tyget är ett old stock ulltyg med ganska grov borstad karaktär från Porter & Harding. Vanligtvis föredrar jag engelska tyger då de överlag ter sig lite bättre och tål lite mer. Dessutom är de sällan högljudda men ofta sofistikerade och eleganta. Skjortan är från italienska Barba, slipsen från E.Marinella och skorna är från spanska Carmina. Klockan är en Rolex Oysterdate Precision (ref.6694) från 1981. Detta är ingen dyrgrip men ändå ovärderlig för mig. Jag lyckades whiskeyfull i en feberyra buda hem denna för sex år sedan och har burit den i stort sett varje dag sedan dess. 

Min filosofi kring kläder är att hålla det enkelt och jag jobbar ofta efter en palett eller ett tema. På bilden har jag uppenbart blått som tema medan jag andra dagar (och oftast) jobbar med naturliga färger som beige, brunt och grått. Utan undantag fungerar den vita eller ljusblå skjortan som en tillräcklig fräschör och kontrast. Istället för spretigt effektsökeri så fokuserar jag för det mesta på passform, kvalitet och en enhetlig komposition. 

– Andreas Lagergren

 

Vad jag har på mig - Andreas Lagergren
Dead Stock-tyg från brittiska Porter & Harding.
Vad jag har på mig - Andreas Lagergren
Detaljbild på skjorta och slips.
Vad jag har på mig - Andreas Lagergren
Svarta oxfords från Carmina.
Vad jag har på mig - Andreas Lagergren
Rolex Oysterdate Precision ref. 6694

Kostym – Tailorable Bespoke i ett dead stock-ulltyg från Porter & Harding

Skjorta – Barba Napoli

Slips – E. Marinella

Skor – Carmina

Klocka – Rolex Oysterdate Precision ref. 6694

Instagram – @andreaslagergren

 

Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta