Upprullade byxben

Olof Enckell  |  Publicerad 2007-11-21 17:17  |  Lästid: 1 minut
Bild 316499

Efter Shane Meadows stilsäkra film This is England har skinheadkulturen blivit en tydlig influens för dagens mode. En självklar del där är upprullade byxben.

Främst är upprullade byxben ett fenoment förknippat med sommaren. Ett par ljusa tygskor till slarvigt upprullade chinos eller lediga linnebyxor är en lika klassisk som elegant sommarbild. Fenomenet har dock varit tydligt även i höstmodet. Bland svenska designers syns det främst hos Our Legacy och Carin Wester.

Den som verkligen uppskattar att vika upp byxbenen bör ta en titt på Miles johnsons kollektion för återupptagna Levi’s red tab. Jeansen är inspirerade av skisser från jeansgigantens historia och erbjuder decimetervis överflödigt byxben att rulla upp. I övrigt brukar det bli snyggast att rulla upp byxbenet sparsamt. Thom Browne i all ära, men få klarar att bära upp byxor som slutar vid knähöjd.

Upprullade byxben är för den som vill göra ett par kostymbyxor lite ledigare ett bra tips, och speciellt då till byxor med frontveck vilket ger byxorna ett snyggt fall. Effekten blir samma som när slag avslutar byxbenen, fast med lite mer attityd och rock’n roll. Inte heller lika ansträngd som att vika upp byxbenet. Det fungerar naturligtvis även till jeans. Sett till skor är den säkraste kombinationen ett par boots till för att inte synliggöra allt för mycket av strumporna. Mer dressade skor passar dock även de till.

Eller vad tycker ni? Är upprullade byxben snyggt?

Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta