Tre oumbärliga väskor

Olof Enckell  |  Publicerad 2008-10-09 21:45  |  Lästid: 3 minuter
Bild 317435

Väskan förblir den stilsäkraste accessoaren. Att välja väsktyp och design på denna är långt ifrån ett enkelt val. Hur och när kan den användas? För att täcka alla behov är tre modeller är ofta fullt tillräckligt.

Portföljen
En tidlös portfölj bör ingå i varje mans garderob. Det svåra brukar vara att hitta en perfekt storlek. Idag är det närmast grundläggande att den rymmer dator och att det dessutom finns plats för lite extra dokument. Samtidigt vill ingen ha en portfölj som ger ryggproblem. Likaså är allt för tjocka varianter sällan snyggt. Ett alternativ är att ha en enklare laptopfodral och sedan en separat portfölj eller minde väska för övriga prylar.

Bild 317436
Elegant och enkel modell från Daines & Hathaway

Bild 317437
Tunnare dokumentfodral från Aspinal of London vars design är baserad på en väska från 1940-talet.

Bild 317438
Kanske en av de absolut vackraste portföljerna som finns. Swaine Adeney Brigg (Englishhall.com)

Weekendbagen
Perfekt för kortare resor och övernattningar. Den som verkligen vill utnyttja sin väska optimalt väljer en väskstorlek mellan övernattnings- och weekendbag. Det gör att den dels går att använda för kortare resor med lätt packning eller som väska för gymkläderna. Som alltid med väskor kan de innebära en ganska hög prislapp. Se det därför som en investering.

Bild 317439
Väska Piero Tucci

Bild 317440
Prisvärt alternativ till lädervarianter. Filson

Resväskan
För långväga resor under en längre tid är en större är en resväska med kraftigt hölje närmast ofrånkomligt. Självklart bortsett från riktiga backpackers som behöver en ordentligt ryggsäck. Sportbagar kan väl tyckas praktiska, men en större väska med hjul gör resandet betydligt smidigare. Dessutom skyddar det innehållet bättre. För en mindre plånbok går det verkligen att fynda begagnade resväskor. Problemet med dessa är ofta avsaknaden av hjul, vilket klart sänker funktionaliteten.

Bild 317441
Globe-Trotter Ltd.

Bild 317442
Alstermo Bruks väskor har skön vintagekänsla, men är samtidigt anpassade för moderna krav.

Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta