Tips på accessoarer

Olof Enckell  |  Publicerad 2008-01-09 18:20  |  Lästid: 2 minuter
Bild 316608

Efter söndagens artikel efterfrågades fler artiklar om accessoarer, något vi män kan tyckas sakna. För kvinnor är handväskor och smycken en självklar del av klädseln. Det finns dock en rad användbara accessoarer även för oss män, här följer några.

Paraply – Ett snyggt paraply hör ofta till väldigt låg prioritet. Ändå är det något som ofta behövs för att behöva traska omkring i färgglada reklamparaplyer gör ingen glad. Paraply från Swaine Adeney Brigg.

Slipsklämma – En bokstavligt talat totalt sågad och av många avskydd accessoar som nu tycks ha rest sig. Det skall dock sägas att detta är en detalj ganska svårt att lyckas med. Snyggast är slipsklämman i kombination med en ganska strikt outfit. Tänk amerikansk 50-60-tals byråkrat; vit skjorta med smal krage, slimmad kostym och rak vit bröstnäsduk. Slipsklämma i silver från Forzieri.

Strumpor – Strumpor har diskuterats flitigt. Många kanske börjar tröttna. Strumpor är dock ett sådant grundläggande basplagg att det känns väldigt främmande att det skulle bli tröttsamt. Hundtandsmönstrade yllestrumpor Scott Nichol.

Bröstnäsduk – Det brukar sägas att klädesplagg bör vara funktionella i första hand. Bröstnäsduken bevisar snarare motsatsen och befäster fåfänga som den starkaste drivkraften. Den som väldigt sällan bär kavaj, men ändå vill bära bröstnäsduk kan istället testa att bära den i skjortfickan, gärna i skjorta av något grövre bomullstyg. Låter säkert helt galet, men det funkar faktiskt. Paisleymönstrad bröstnäsduk från Paul Stuart.

Plånbok – Liksom paraplyet fyller plånboken en väldigt viktig funktion. Att slippa behöva söka igenom varenda ficka i jakten på kontokortet eller kontanter gör vem som helst vansinnig. En alldeles för stor eller tung plånbok kan dock förstöra klädernas siluett helt. En smal och ganska nätt variant med plats för kort och lite kontanter brukar vara att föredra. Det är bättre att lägga det som inte får plats i väskan. Brun plånbok från Borsalino.

Vilka är era favoritaccessoarer?

Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta