Tips på Accessoarer III

Olof Enckell  |  Publicerad 2008-02-12 22:52  |  Lästid: 2 minuter
Bild 316754

Accessoarer är onekligen ett väldigt brett område. Det är tveksamt om ens en C-uppsats i ämnet hade varit tillräckligt. Vi tänkte därför fortsätta vår jakt på såväl traditionella som något för män mindre självklara detaljer.

Hängslen
Det finns ett påtagligt snobberi kring hängslen vilket framförallt märks när hängslen med clips kommer på tal. Vissa förkastar det helt som osmakligt i stil med den färdigknutna flugan. Även om traditionella hängslen som knäpps i för ändamålet fastsydda knappar i byxlinningen alltid är att föredra kan självklart hängslen med clips vara en acceptabel lösning när denna typ av knappar saknas. Är det en klassisk kostym kommer det dock bara se löjligt ut med hängslen med clips.

Sidenhalsduken
Sidenhalsduken ger till skillnad från den strikta slipsen och excentriska flugan ett något mer bohemiskt intryck. Nonchalant slängd över axeln är det ett utmärkt sätt att göra såväl kavajen som ytterrocken något ledigare. Dessutom öppnar den dörrar för mer mönster, vilket det manliga modet inte är allt för bortskämt med.

Penna
En påkostad penna kan verkligen infria alla fördomar om en person som obotligt fåfäng med en pretentiös och allmänt ansträngd personlighet. Det kan dock lika gärna vara ett elegant ställningstagande mot vedervärdiga reklampennor. Gränsen är helt enkelt hårfin. Förhållningsregeln för att inte framstå som det försnämnda är försöka vara så diskret som möjligt. Tänk medveten arkitekt framför dryg finansvalp.

Nyckelfodral
Vid sidan av att fylla en estetisk funktion, kommer även dina fickor vara nyckelfodralet evigt tacksamma. Nycklar kan ha en tendens att fastna i kavaj- eller byxfickorna, vilket ger icke önskvärda konsekvenser. Ett nyckelfodral avhjälper detta elegant. Dessutom är det ett enkelt sätt att organisera den enorma nyckelknippan.

Glasögon
Det går knappt att betona tillräckligt. Nedsatt syn är ett privilegium. Det gäller dock att utnyttja det rätt. Tyvärr tycks allt för många optiker ha anammat Maud Olofssons stilideal gällande just glasögon, vilket för killar innebär en blandning mellan skogstokig IT-entreprenör och helkäck herrbutikskatalog. Strunta därför helt i trender när det gäller glasögon för att istället satsa på något klassiskt.

Hängslen Brooks Brothers, Sidenhalsduk Forzieri, Penna ST. Dupont, Nyckelfodral Launer, Glasögon Cutler & Gross Vintage

Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta