Tips om Polotröjan

Olof Enckell  |  Publicerad 2009-11-10 18:27  |  Lästid: 2 minuter
Bild 313082

Avspänt välklätt med intellektuell känsla. Polotröjan är ofta ett fullgot alternativ till skjortan under kostymen. Här tipsen för hur du undviker Hockeytränarlooken .

Välj en färg på som harmoniserar med den övriga klädseln och samtidigt inte ligger för nära din egen hudton, vilket kan upplevas som att du bär en kroppsstrumpa. Marinblått och kakaobrunt är säkra färgval som är närmast omöjliga att misslyckas med.

Polotröjan är jättesnygg till en uppklädd stil med kostym, men välj en kostym med naturligt mjuk silhuett för att ge rätt intryck. Stela axlar och allmänt rakt snitt för snarare tankarna till uppblåst nattklubbsvakt än polotröjans sofistikerade elegans.

Passformen är allt. Polotröjan skall sitta snyggt runt halsen utan att varken strama åt eller lämna överflödigt utrymme.

Bild 313083

Att välja en krage vars höjd balanseras med halsens är grundläggande. Personer med hög hals kan med fördel välja en täckande hals, medan personer med något kortare hals bör välja en tröja med något tjockare och lägre skuren krage.

Välj en tröja i snyggt material som kashmir eller finare ullkvalitéer. Dassigt urtvättade bomullsversioner blir sällan snyggt. Polotröjan skall kännas lyxig.

För glasögonbäraren är det snyggt att ytterligare rama in ansiktet med ett par markerade bågar.

Bild 313084

Samtliga bilder från Raffaele Caruso.

Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta