Tidlös i kamel

Olof Enckell  |  Publicerad 2007-09-09 17:57  |  Lästid: 1 minut

Bild 316355 För många är en beige klädsel oftast förknippad med stofiler i universitetsvärlden. En slags fanbärare för den svenska lagomentaliteten. Ibland räcker det dock med att byta namn på en färg och den får en helt ny innebörd. Kalla beige för kamel och sinnebilden blir snarast den avslappnat eleganta italienaren.

Kamel är dock i modesammanhang inte bara en färg utan ävet ett tyg. Att utvinna ull från kamelen kan framstå som aningen udda, men det anses vara mycket exklusivt. Ullen utvinns från kamelens understa lager av päls vilken är mycket mjuk. Det är ganska ovanligt att tillverka kläder i 100% kamel utan kamelullen blandas ofta med andra ulltyger. Vanligtvis refereras dock kamel till dess speciella färg utan någon direkt koppling till tyget.

Det som gör färgen så speciell är att den passar till nästan vem och vad som helst. En kamelfärgad ytterrock eller blazer är lika snygg till slitna jeans som kritstreckrandig kostym. Likaså kan kamelfärgad halsduk i finare ullmaterial kombineras med nästan vad som helst och nästintill ett måste för garderoben. Att klä sig uteslutande i färgen kan dock vara lite besvärligare. Det är viktigt att bryta av med olika nyanser, till exempel med ett par mörkbruna skor. Här är lite inspiration.

Dubbelknäppt blazer Prada, Skjorta Richard James, Byxor och halsduk Brooks Brothers, Chelsea Boots Gieves & Hawkes, Slips Black

Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta