The Black Single Monk Strap

Vi på Manolo är inga direkta förespråkare för svarta skor. Men när det kommer till monk straps med enkelt spänne så är det tveksamt om inte svart är den ultimata färgen. Manolo har valt ut några favoritmodeller för en äkta brittisk look.

Olof Enckell  |  Publicerad 2012-09-04 10:15  |  Lästid: 2 minuter

Om ett par munkskor med dubbla spännen i brunt skinn representerar äkta sprezzatura står dess dito i svart med enkla spännen för ett betydligt diskretare stilideal. Tänk konservativ affärsman i The City London snarare än brunbrända Pitti Uomo-tuppar.  Det kanske mest uppmärksammade modellerna är Crockett & Jones klassisker Savile och Church’s Westbury. Både i en slankt rund läst där Church’s representerar en ännu mer brittisk stil med sin något klumpigare modell.  Eftersom spännet i regel sitter relativt långt bak på skon kan spetsigare modeller få intrycket av att ha ett väldigt långt och smalt tåparti.

Stilmässigt gör sig modellen bäst till en klassisk kostym i grått eller blått. Gärna med en i övrigt sober färgkombination med exempelvis vit skjorta och mörk slips för att skapa en extra sofistikerad känsla. Nedan följer några exempel.

    

John Lobb Redmire
Church’s Westbury i äkta brittisk form.
Snyggt stylat från Hackett Mayfair
Minimalistiskt och supersofistikerat från Corthay
Visserligen här i mörkbrunt, men Edward Greens Mercer är för snygg för att inte ha med.
Crockett & Jones Savile från Northampton-tillverkarens Handgrade Collection
Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta