Telefonen på armen

 |  Publicerad 2006-09-28 18:33  |  Lästid: < 1 minut

Bild 315363Mobiltelefonen må ha underlättat mångas liv, men det har alltid varit svårt att få den att inte inverka på en stilfull utstyrsel eftersom den också måste förvaras någonstans när den inte används aktivt. Många drar sig för att behöva rota i en väska efter telefonen, men med rätt tillbehör blir detta kanske inte nödvändigt. Hittills har lösningen uttalats blåtands-headset. Idag presenterade Sony Ericsson ett alternativ som möjligen kan slå stort på mobilmarknaden, nämligen en blåtandsklocka.

I samarbete med klocktillverkaren Fossil har man tagit fram en enhet för handleden, som förutom att visa tid även trådlöst kan hantera inkommande samtal, dock endast genom möjligheten att trycka av dem. För att svara måste du fortfarande få fram telefonen. Via klockan kan du även hantera musikspelaren i din telefon och se om du fått ett meddelande.

Klockan är i rostfritt stål och är väl långt ifrån någon blivande klassiker på klockmarknaden, men för den teknikintresserade kan det kanske kännas motiverat med 300 euro för en MBW-100 som modellen heter. Klockan kommer i metallgrått eller ”exklusivt” svart och beräknas finnas i butik till vintern.

Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta