Motorsportens klocka: Tag Heuer

 |  Publicerad 2007-07-07 10:10  |  Lästid: 2 minuter

Bild 316217Brad Pitt och Uma Thurman. Det är de största namnen och de mest flitigt använda affischansiktena bland Tag Heuers ambassadörer. Listan fullbordas med ett gäng sportstjärnor, däribland golfspelaren Tiger Woods, tennisspelaren Maria Sharapova och Formel1-stjärnan Kimi Räikkönen. Och det är just sport som sedan begynnelsen varit förknippat med Tag Heuer. Och då främst motorsport.
Bild 316218Tag Heuers främsta kassako på marknaden tillsammans med armbandsklockorna är deras välutvecklade tidtagningssystem. Dessa system – vars mest avancerade kan urskilja 250 000-delar av en sekund – har gjort Tag Heuer till officiell tidtagare vid Formel1-tävlingar och många slalomtävlingar.

Den första armbandsklockan med stoppur, som Tag Heuer släppte 1916, kunde precisera en tid i tusendelar av en sekund.

Edouard Heuer startade sin klockfabrik i St Imier, Schweiz, 1860. Hans mission redan från början var att utveckla tidtagningssystem. Redan nio år efter starten fick Edouard en utmärkelse i Paris för sina revolutionerande fickur och redan något år senare var de första armbandsklockorna på marknaden.

Bild 316219Sedan dess följer ett pärlband av innovativa produkter och patenttagningar: release av Autavia – en instrumentbräda för sportbilar – 1933, släpp av Microtimer – en pattenterad tidtagningsmaskin – 1966, och lansering av Microsplit – världens första fickstoppur med LCD-display – 1975.

Tag Heuers två mest populära modeller är Monaco och Carrera.
Monaco har en karaktäristisk fyrkantig boett och bars bland annat av den legendariska skådisen Steve Mqueen. Carrera är en tribute till biltävlingen Carrera Panamericana som hölls under femtiotalet.
Tag Heuer menar själva att klockan förkroppsligar de fina minnena av gentlemannaförarna.

Tagheuer.com

Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta