Svåra preppybeslut

Olof Enckell  |  Publicerad 2008-05-14 18:14  |  Lästid: 2 minuter

Bild 316990

Ett säkert återkommande vår- och sommartecken är preppystilen. Från en färglös vinter förvandlas gatorna till ett myller av aprikosfärgade chinos och kabelstickade tröjor med New England som högsta stilideal. Preppy är dock en stil med olika riktningar som inte sällan ställer en inför en rad svåra beslut.

Klubblazer eller seersucker
Även om klubblazern lämpar sig väl för hela året, medan en seersuckerkavaj är betydligt mer säsongsbunden, är det svårt att motstå någon av dem.

Bild 316991

Slips eller fluga
En button down-skjorta i oxfordbomull är närmast en självklarhet. Valet mellan fluga och slips är betydligt svårare. Oavsett vilket av alternativen som väljs är mönster och färg en självklarhet.

Bild 316992

Sneakers eller loafers
Skorna sätter verkligen prägeln på stilen. Den som vill följa preppystilen fullt ut väljer ett par pennyloafers, vilket liksom tasseloafern på bilden ger ett betydligt mer uppklätt intryck än ett par sneakers.

Bild 316993

Marinblå eller khaki
Ingen av dessa utesluter visserligen den andra utan är båda bra färger att bygga sin sommargarderob kring.

Bild 316994

Accessoarna
Det återstår ett sista tämligen behagligt bekymmer, accessoarerna, där preppystilen egentligen inte har några gränser. En snygg portfölj och ett par solglasögon är närmast standard för stilen.

Bild 316995
Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta