Sunspels vår 2014

Förra veckan blev det här på Manolo mycket fokus på att våren äntligen kommit. Lagen om all jävlighet har dock gjort att i alla fall vi på västkusten fått leva med snålblåst och regn. Hur som haver så känns vintern långt borta och vi fortsätter, trots spridda skurar och kyla, att fokusera på våren. Ett märke som vi nämnt till och från här på Manolo de senaste åren är engelska Sunspel. Detta märke är vad man skulle kunna kalla experter på basplagg av absolut högsta kvalitet. Devisen ”less is more” har sällan stämt så bra som när det kommer till Sunspels kläder.

Olof Nithenius  |  Publicerad 2014-03-20 10:20  |  Lästid: 3 minuter

Firman har funnits i lite mer än 150 år och har sin fabrik i Long Eaton utanför Nottingham. Större delen av företagets historik har fokuserat på främst kvalitativa underkläder. Sedan 2005 har de satsat hårt på att lansera en hel kollektion av både dam och herrkläder varje säsong. Det är främst plagg i finaste bomull eller merinoull som finns representerat. De har genom åren blivit kända för att experimentera med olika tillverknings- och vävtekniker vilket resulterat i en rad vävar som känns otroligt behagliga att bära.

Ett bra exempel är den glesa väven i deras ikoniska Riviera Polo. Detta plagg vävs i egyptisk bomullspiké och fick sitt stora genombrott efter att Daniel Craig burit pikétröjan i sin första James Bondfilm Casino Royale. När det kommer till just James Bond så har Sunspel varit med och tagit fram ett annat ikoniskt plagg. Till filmen Åskbollen så skapade företaget tillsammans med kostymdesignern Lindy Hemming de korta och tighta ljusblåa badbyxorna med spänne som blev mycket kopierade när det begav sig. Idag tillverkas alla underkläder av Sunspel i Portugal medan fabriken utanför Nottingham tillverkar alla överdelar och klädesplagg.

I Sunpels vår/sommarkollektion så tycker vi att det finns en rad intressanta plagg. Färgskalan består av diskreta basfärger samt ett brett utbud av blå nyanser. Våra favoritplagg är Rivierapolon i koboltblått och mossgrönt. Även den mycket användbara Vintage Wool Soft Cardigan är ett plagg som går att bära i hur många sammanhang som helst och i marinblått eller grått kan den kombineras i närmast oändlighet.

Den som söker en perfekt regnrock bör titta närmare på Sunspels rock för våren i macmodell tillverkad av anrika Macintosh; en av världens främsta tillverkare på området. Den finns i beige, marinblått och svart och utgör det perfekta skyddet i det ostadiga vårvädret.

Än så länge har Sunspel inte haft så många återförsäljare i Sverige. Relativt nyligen fick de dock en svensk agent vilket har lett till att antalet återförsäljare nu sakta men säkert har ökat.

 

Sunspels vår 2014
Sunspels tolkning av piké och chinos.
Sunspels vår 2014
Sunspels klassiska Rivera Polo i mörkgrönt. (även översta bilden)
Sunspels vår 2014
En klassisk randig t-shirt av hög kvalitet är ett utmärkt alternativ för de lediga stunder då skjorta och kavaj får hänga kvar i garderoben.
Sunspels vår 2014
Stickad lite grövre rundhalsad tröja som kan bäras direkt på huden eller över en skjorta.
Sunspels vår 2014
En klassisk Mac-rock producerad av anrika Mackintosh som finns i färgerna beige, blått och svart.
Sunspels vår 2014
Långärmad finstickad polo i grått av hög kvalitet.
Sunspels vår 2014
Detaljnivå på knappar och trikå.

För mer information om varumärket eller vårens kollektion rekommenderar vi ett besök på företagets hemsida.

Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta