Strumpkultur vår 2011

Om det bland kvinnor finns en utbredd kultur av att handla exklusiva strumpbyxor har män länge tenderat att bulkhandla strumpor i storpack. Men senaste säsongerna har det hänt något med vår inställning till strumpor. Från att vara ett nödvändigt basplagg har strumpor blivit en viktig stildetalj.

Olof Enckell  |  Publicerad 2011-04-13 10:14  |  Lästid: 2 minuter

För fyra-fem år slog trenden med färgstarka strumpor igenom på allvar. Strumpor i klarrött, illgrönt och pippigult blev ett vanligt inslag till såväl chinos och tygsneakers som på män i affärskostym. För den här säsongens syns en betydligt nyktrare syn på strumpor där denna accessoar snarare skall komplettera än totalt ta över stilen. Nu behöver detta inte nödvändigtvis utesluta färg, utan det handlar om snarare om att välja en nyans som inte känns för skrikig. Nedan följer några exempel.

 

Lilla är en tacksam färg för strumpor som fungerar lika bra till svarta som bruna skor. Här från Bresciani.
Brandgult, orange och rött gör sig kanske bäst till ett par bruna läderskor och ett par ljusare bomullsbyxor i beige eller tobaksbrunt. Även här från Bresciani.
Klassiskt enfärgat marinblått från Pantahrella (Mr Porter)
Paul Smiths ränder är knappast det mest diskreta valet, men för den som uppskattar lekfullare detaljer har de en given plats i garderoben. PS Paul Smith (Mr Porter).
Mjuka färgnyanser från italienska Gallo.
Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta