Stoffa till Stockholm 24:e september

För många är säkert varumärket Stoffa något okänt. Vi har den stora glädjen att meddela att detta kompromisslösa företag med fokus på hattar, byxor och ytterplagg besöker Stockholm på torsdag nästa vecka. Besöket är ett samarbete mellan företagets svenska agent Marcus Malmborg och Saman Amel och kommer hållas i företagets lokaler på Kommendörsgatan 21.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2015-09-17 09:50  |  Lästid: 3 minuter
Stoffa till Stockholm 24:e september

Mannen bakom Stoffa är mer känd än företaget. Det är stilikonen och föredetta produktutvecklaren för italienska Isaia; Agyesh Madan som startade företaget med en tydlig affärsidé: Att erbjuda vackra produkter designade med en tanke som är ansvarsfullt producerade och graciöst presenterade.

Stoffa startade med accessoarer och framför allt riktigt välgjorda hattar men har utvecklat konceptet med måttsydda byxor och framför allt ytterplagg i bomull och mocka.

Just det sistnämnda är något vi tycker är extremt intressant och något som försvinnande få aktörer verkar erbjuda. Även om en mockajacka inte har samma typ av passformsproblematik som en kostym eller kavaj så finns det självklart en enorm fördel att kunna anpassa detaljer som längd, vidd och inte minst nyans efter personlig smak. Att göra skräddarändringar på mocka- och skinnjackor är ofta både dyrt och svårt att genomföra så konceptet känns verkligen högintressant. 

Prisnivån på produkterna är absolut inte i instegssegmentet men sett till material och produktion är det i våra ögon ett väldigt prisvärt alternativ.

Prisnivån ligger på ca 700-1 000 dollar för bomullsmodellerna och 1 300 – 1 700 dollar för mockaplaggen. Tanken är att det är samma modeller och att bomullsversionerna representerar vår/sommar och mockan för höst/vinter. 

Om man vill måttsy byxor finns dessa tillgängliga i en härlig bomullstwill och flera jordiga naturfärger. Prisnivån här ligger på mellan 250-300 dollar. 

 

 

Stoffa till Stockholm 24:e september
Bikerinspirerad jacka med assymetrisk knäppning i mullvadsgrå mocka.
Stoffa till Stockholm 24:e september
Flygarmodell med stora fickor i ljust beige mocka.
Stoffa till Stockholm 24:e september
Vår favorit är den här lite förlängda field jacket. Perfekt som ett lite ledigare alternativ till kavaj.
Stoffa till Stockholm 24:e september
Detaljbild på den fina mockakvaliteten.
Stoffa till Stockholm 24:e september
Företaget erbjuder även måttsydda byxor med riktigt hög detaljnivå som kostar mellan 250 – 300 dollar.

För er som vill träffa Aryesh i person och är intresserade av att titta närmare på dessa produkter rekommenderar vi ett besök i Saman Amels Ateljé på Kommendörsgatan 21 på Östermalm nästa torsdag. Vi kommer vara där och är man ute efter en riktigt fin mockajacka men har svårt med konfektionsstorlekar är det ett utmärkt tillfälle att slå till. 

 

Stoffa till Stockholm 24:e september
Mannen bakom märket, Agyesh Madan fotograferad av oss under senaste Pitti Uomo-mässan.
Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta