Stilstudie – Ryggsäcken

När man pratar om väskor att frakta våra persedlar i så har tveklöst totebagen och portföljen dominerat det manliga modet de senaste åren. Idag vill vi slå ett slag för ytterligare ett alternativ, ryggsäcken! Det är en typ av väska som funktionellt sett är mycket praktisk. Vi tänkte lyfta fram de lite mer dressade varianterna av lite bättre kvalitet som inte bara är praktiska utan också väldigt snygga och som kan bidra till att skapa en intressant och lite personlig touch på en outfit.

Olof Nithenius  |  Publicerad 2017-11-30 08:59  |  Lästid: 3 minuter
Stilstudie - Ryggsäcken

Personligen så kom jag på allvar i kontakt med ryggsäcken under min föräldraledighet. Jag behövde då ha båda armarna fria för att kunna bära min son samtidigt som vi fick med oss alla nödvändiga saker på utflykterna och stadsbesöken vi gjorde. Ryggsäcken kom att bli räddningen. När jag i somras åter började att jobb så hängde ryggsäcken med. I mitt fall utgjorde det en modell i kanvas med lite läderdetaljer från Bennett & Winch. 

 

Stilstudie - Ryggsäcken
Undertecknad med ryggsäck i kanvas från Bennett & Winch. (Foto: Ted Olsson)

Jag fortsatte att bära ryggsäcken till jobbet då jag vant mig vid hur praktiskt det var att ha armarna fria. Dock så kände jag att i och med att min normala arbetsklädsel är ganska så dressad så skulle jag vilja ha en ryggsäck i ett lite mera elegant utförande. Processen, som för mig är väldigt lång, påbörjades och jag scannade marknaden, nätet och sociala medier i jakt på en snygg ryggsäck.

Under denna marknadsundersökningsperiod insåg jag hur många fina modeller det faktiskt finns att välja på som jag inte lagt märke till innan jag aktivt sökte en. Jag blev också varse hur många inspirerande bilder jag hittade på stiliga personer med en ryggsäck. Detta sammantaget får utgöra bakgrunden till denna dagens text som har tre syften. För det första visa på att ryggsäck faktiskt kan vara ett stilfullt alternativ. För det andra inspirera er genom att visa några personer som bär upp väskan på ett föredömligt sätt. Avslutningsvis ge er sju stycken alternativ för att spara er tid. Detta utgör mina personliga favoriter efter all den “slösurfning” jag lagt ner i frågan.

Mycket av den inspiration jag fått kommer från den Malmöbaserade butiken Engelska Herr och Baltzar som varje säsong gör snygga lookbooks där fotografen Pontus Jonsén tagit stilrena bilder. Nu i år har de haft flera bilder på en välklädd modell med ryggsäck som inspirerat mig väldigt mycket.

 

Stilstudie - Ryggsäcken
Lookbook från Engelska Herr. (Foto: Pontus Jonsén)
Stilstudie - Ryggsäcken

En liten passus bara. Personligen bär jag inte ryggsäcken direkt över en kostym eller kavaj då jag märkt att det skrynklar tyget lite. Jag föredrar att bära den över ett ytterplagg eller ledigare kläder så som tröja, cardigan eller overshirt. Det är dock många andra som gör detta varför det kanske inte är något större problem.

Vilken det mynnade ut i för mig? Det är inte klart ännu, jag har nämligen kusligt lång startsträcka när det kommer till att köpa mer kostsamma produkter. Jag vill verkligen hitta rätt först. Men som sagts innan så ibland är planeringen och resan fram till målet lika rolig. Det lutar dock åt en English backpack från Frank Clegg Leatherworks.

 

Stilstudie - Ryggsäcken
Frank Cleggs English backpack.
Stilstudie - Ryggsäcken
Kanvasversion med läderdetaljer från Ghurka.
Stilstudie - Ryggsäcken
Ryggsäck i läder från danska Mismo med enkelt spänne.
Stilstudie - Ryggsäcken
Globe-Trotter gör en fin modell.
Stilstudie - Ryggsäcken
J Panther har en modell som går att alternera mellan portfölj och ryggsäck.
Stilstudie - Ryggsäcken
Svart ryggsäck i skinn från Pickett.
Stilstudie - Ryggsäcken
Travelteq
Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta