Stilla ditt hattbegär

 |  Publicerad 2006-07-10 18:29  |  Lästid: 2 minuter

Bild 315215I gränslandet mellan streetmode och det klassiskt dressade hittar man hattmakarna Still Life. Deras handgjorda hattar har en distinkt och annorlunda stil, och känns som en frisk fläkt i det blygsamma utbud av hattar som man hittar i affärerna.

Still Life startade i New York 2004 av Frenel Morris, en grafisk designer som gjorde lite t-shirts vid sidan av sitt vanliga arbete. Efter en förfrågan från sin producent testade han att göra en hatt, och sedan var det igång. I dagsläget är det fem personer som står bakom märket, samt ytterligare några personer för att sköta själva produktionen.

Stilen är proper och har tydliga influenser från både gatukultur och från klassiska filmer där alla män strosade runt i skräddarsydda kostymer med matchande huvudbonader. En spännande mix som ger en ganska udda look. Materialvalen är lika kul de – kashmir, läder eller vanlig ull finns att hitta i olika varianter.

Bild 315216Still Life håller på att göra om sin sajt, och den är försenad också – 1 juli var satt som lanseringsdatum för deras nya webbshop. Tills den dyker upp gör ni bäst i att kolla in High Snobiety som visar upp bilder på hela kollektionen eller ett urval på modell hos Hypebeast.

Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta