Stilfulla armbandsur

Olof Enckell  |  Publicerad 2009-02-09 19:25  |  Lästid: 2 minuter
Bild 311638

Sparsmakat är det nya bling bling. En genomtänkt och sofistikerad klädsel kräver ett lågmält armbandsur som fullbordar klädseln framför att stjäla all uppmärksamhet.

Det kryllar inte direkt av nätta, eleganta klockor för män som inte känns anonyma och tråkiga. Inte sällan speglar den tekniska konstruktionen designen i allt för hög utsträckning, vilket ger något klumpiga klockor med tekniska finesser som är anpassade för bergsklättrare eller djuphavsdykare. Inget för vanliga kontorsarbetare direkt. Alternativet blir ofta strikta armbandsur, vars design snarare är anpassad för en TV-kväll framför På Spåret.

Men misströsta inte. Det finns självklart alternativ som uppfyller både krav om smidighet och en intressant design för moderna bärare. Här fyra exempel.

Bild 311639
Officine Panerais klockor andas sober elegans utan tillkrånglade tekniska lösningar. Möjligtvis det bästa sättet för att komplettera en italiensk kostym.

Bild 311640
Smakfullare än så här blir det knappast. IWC Portuguese Regulateur

Bild 311641
Även om många är tveksamt inställda till klockor från modemärken går det inte att komma ifrån att prislappen är ofta betydligt lägre gentemot renodlade klockmärken. Här en stilfull modell från Gant.

Bild 311642
Enkla modeklockor kan knappast Ralph Laurens klockkollektion beskyllas för att vara. Tillsammans med lyxkonglomeratet Richemont, under vars tak välrenommerade klocktillverkare som A. Lange & Söhne, IWC och Audemars Piguet ligger, har Ralph Lauren tagit fram en exklusivt serie klockor för fullborda det amerikanska modehusets marknadsområde.

Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta