Sommarstrumpor

Olof Enckell  |  Publicerad 2010-06-10 13:48  |  Lästid: 2 minuter
Bild 314164

Hur lockande det än må vara, många väljer nog att inte skippa strumporna i sommar. Då gäller det att tänka smart och välja material som klarar värmen. Manolo har valt ut fem exempel.

Bomull
För de allra flesta är bomullsstrumpor det givna valet under sommarhalvåret. Mycket på grund av hållbarheten och lättheten att tvätta. För sommarhalvåret rekommenderas tunnare bomullskvalitéer med tunnare fibrer som Fil d’Ecosse, Sea Island och Pima-bomull.

Bild 314165
Strumpor i egyptiskt bomull från Drakes.

Bild 314166
Paul Smiths strumpor piggar upp stilen. (Liberty).

Ull
Ullstrumpor är vilket konstaterats tidigare långt ifrån endast lämpade för höst och vintern. Som material har ull en betydligt bättre andningsförmåga än exempelvis bomull, vilket är mycket värt under sommaren. Sedan drar ull inte åt sig bakterier på samma sätt som bomull och ofta räcker det at tvätta ullstrumpor i 30 grader för att de skall bli rena.

Bild 314167
Pantharella Superfine Merino Wool Socks.

Linne
Linne är idag ett inte särskilt vanligt material för strumporna. Men liksom linneskjortorna ger materialet en svalkande känsla för fötterna. Dessutom med en karaktärisk yta.

Bild 314168
Bresciani

Siden
Det kanske lyxigaste valet för strumporna är siden. Inte det allra mest tåliga eller lättaste materialet att hålla efter, men för sommarbröllopet eller festligare tillfällen är detta ett svårslaget val.

Bild 314169
Gieves & Hawkes

Bild 314170
Linne- och sidenmix, Bresciani.

Bambu
Liksom linne ett relativt ovanligt material som kommit mer och mer senaste säsongerna. Känslan är väldigt sval och lätt.

Bild 314171
Doré Doré.

Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta