Sommarens snyggaste semesterklockor

Idag skall vi titta på klockor som passar extra bra för sommaren. Vi har valt ut 7 modeller som alla tål ett dop i det blå och är försedda med tåliga, bekväma och inte minst lediga gummiband. Modellerna sträcker sig från absolut lyx till prisvärda budgetur.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2018-06-28 11:58  |  Lästid: 3 minuter
Sommarens snyggaste semesterklockor

Klockor på gummiband är en vattendelare bland klockentusiaster. Puritaner anser att det endast hör hemma på renodlade dykarklockor medan många andra ser dem som ett ledigt och avslappnat alternativ även till vardags. Först att addera ett gummiband på en lyxklocka var Hublot som 1980 kombinerade en helguldsboett med ett slätt, svart gummiband. Detta var minst sagt revolutionerande för tiden och likt Audemars Piguets Royal Oak från 1972 tog det ett tag innan marknaden accepterade modellen. 

 

Sommarens snyggaste semesterklockor
Hublots revolutionerande modell från 1980.

En av de stora anledningarna till klockans genomslag var dess popularitet inom de europeiska kungahusen. Först att synas med modelen var kungen av Grekland men inom kort dök den upp på hanleden hos prinsen av Monaco, kungen av Spanien och inte minst vår svenska kung Carl XVI Gustaf. 

Bland de moderna alternativen på marknaden har vi valt ut dessa:

 

Audemars Piguet – Royal Oak Offshore, ref. 15710ST

Sommarens snyggaste semesterklockor
Audemars fortsätter att lansera nya färger av sin klassiska dykare i Offshore-serien. I år finns modellen i med turkos urtavla och band som matchar vattnet i medelhavet eller Maldiverna perfekt.

Rolex – Yacht-Master 40, ref. 116655

Sommarens snyggaste semesterklockor
Rolex kanske semestervänligaste klocka är den senaste versionen ur Yacht Master-serien. Den har en boett i roséguld som mäter 40 mm och ett imponerande och bekvämt band i gummi med kärna i stål som Rolex själva kallar Oysterflex. Perfekt för såväl stranden som uteserveringen.

Oris – Diver Sixty-Five 36 mm

Sommarens snyggaste semesterklockor
Oris har verkligen lyckats väl med sin Sixty Five-serie av dykarklockor inspirerade av sextiotalet. I år lanserade man för första gången en version på 36 mm för män eller kvinnor med lite smalare handleder eller som bara vill förstärka vintagekänslan.

Omega – Seamaster Aqua Terra 150m

Sommarens snyggaste semesterklockor
Omega har i sin mångsidiga modellserie Aqua Terra hittat ett perfekt alternativ till semestern. Klockan som bl a säljs med gummiband mäter 41 mm och inuti tickar det kronometercertifierade 8900-verket med en gångavvikelse på endast 0-5 sek per dag.

Vacheron Constantin – Overseas Dual Time, ref. 7900V/110A

Sommarens snyggaste semesterklockor
Vacherons stålsportsklassiker Overseas lanserades nyligen i ett dual time-utförande som gör att bäraren enkelt kan hålla reda på tiden i två olika tidzoner samtidigt. Klockan levereras också med såväl stållänk som läder- och gummiband vilket man själv enkelt kan byta mellan utan att besöka en urmakare.

IWC – Portugieser Yacht Club Chronograph

Sommarens snyggaste semesterklockor
IWC lanserade nyligen en ny version av sin Portugieser Yacht Club där man adderat ett mörkblått gummiband som matchar urtavlan.

Longines – Legend Diver Black PVD

Sommarens snyggaste semesterklockor
Longines dykarklocka Legend Diver fick under senaste Baselmässan ett nytt utförande. Klockan har fått en så kallad PVD-behandling som ger den en mattsvart finish över boetten som vilket matchar gummibandet som påminner om modellens normala meshlänk i strukturen. Modellen har även ett nytt urverk med gångreserv på hela 64 timmar och ökad precision.

Swatch – Golden Tac GB274

Sommarens snyggaste semesterklockor
Om man inte kan eller vill lägga tusentals kronor på en klocka skall man inte misströsta. Swatch har sedan 1983 varit det självklara valet under tusenlappen. Satsa på den diskreta originalstorleken på 34 mm med silikonband.
Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta