Skoklassikerna – Tricker’s Bourton

Få modeller definierar senaste årens skomode som veckans skoklassiker. En klumpig och stadig wingtip som ursprungligen utvecklades för att trampa lera på den brittiska landsbygden, men som idag bärs av stilmedvetna män i korta byxor. Tricker’s Bourton.

Olof Enckell  |  Publicerad 2012-02-02 14:09  |  Lästid: 2 minuter

Att intresset för brittiska skor senaste åren exploderat kan i hög utsträckning tillskrivas Tricker´s. Samarbeten med bland annat Thom Browne och Junya Watanabe har liksom modeller i en rad olika specialutförandet för tongivande modebutiker gjort att Northhampton-tillverkaren hittat en helt ny publik. Men trots en uppsjö av olika modeller är det fortfarande slitvargen Bourton som är Tricker’s absoluta signaturmodell 

Med sin karaktäristiskt runda läst 4444 är denna modell knappast den smäckraste skon marknaden har att erbjuda. Derbysnörningen med fyra snörhål skapar tillsammans med den dubbla lädersulan, stormranden och den infällda tåblomman en kompromisslöst robust wingtip för att slita i riktigt skitväder.

Även om Bourton tillverkats i allt från benvit mocka till svart scotch grain-läder och shell cordovan förknippas modellen kanske starkast med den gula färgnyansen Tricker’s kallar för Acorn (översta bilderna) samt den något mörkare och rödare cognac-färgen Marron. Originalutförandet har lädersula, men idag finns även modeller med robustare gummi-sulor med commando-mönstring.  Nedan följer några exempel. 

      
Tricker’s Bourton Espresso
Tricker’s for Junya Watanabe
Trickers for End Hunting & Co.
Tricker’s for Superdenim
Tricker’s for Très Bien Shop
Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta