Skoklassikerna – Gaziano & Girling St James

Det kan tyckas märkligt att prata om skoklassiker från en tillverkare som endast funnits i fem år. Men så är Gaziano & Girling inte vilken tillverkare som helst. För trots sin korta livslängd har den superexklusiva Northampton-tillverkaren lyckats vinna många skofantasters hjärta. Inte minst genom märkets supereleganta snörsko St James

Olof Enckell  |  Publicerad 2012-03-08 14:23  |  Lästid: 2 minuter

Det går ganska snabbt att konstatera att Gaziano & Girling gillar skor med sluten snörning. Firmans ena hälft Tony Gaziano har i en tidigare intervju med Manolo kallat oxfordsen för ”den perfekta avbildningen av fotens form”.  Både när det kommer till själva hantverket och formspråket märks duons bakgrund inom Bespoke-tillverkning av skor. Lästerna och modellerna är utformade för att sitta så exakt runt foten som möjligt varför också oxfords är en så stor del av G&G:s kollektion.

En av de modeller som symboliserar märkets designfilosfi bäst är St James. Med ett diskret brogue-mönster representerar denna cap toe såväl traditionell brittisk skodesign som fullsprängd attityd. I en svart och mörkbrun färg på märkets runda läst GG06 blir detta en relativt konservativ och traditionell sko för bankkostymen, medan den som är ute efter något mer iögonfallande med fördel väljer samma modell på den mejslade lästen TG73 i exempelvis färgerna Vintage Cherry eller Pine. Nedan följer några exempel.

     


St James i Vintage Cherry (The Armoury)

Märkets utbud av läster.
Tony Gaziano och Dean Girling.
Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta