Skogarderoben, semicasual

Olof Enckell  |  Publicerad 2009-09-28 15:51  |  Lästid: 3 minuter
Bild 312876

En komplett skogarderob innehåller skor för alla tänkbara tillfällen. Manolo har tittat närmare på några av de mest användbara modellerna som i princip går att bära till hela garderobens register. Från businessviden till söndagspromenaden.

Monk straps
Efter att ha varit en förlegad skomodell för brittiska stofiler har monk strapsen senaste säsongerna snarare kommit att bli förknippad med italiensk flärdfullhet. Modeller med dubbla spännen ger ett klätt intryck som med fördel kan ersätta både loafers och klassiska snörskor till kostym, men även bäras till ledigare bomullsbyxor. Tänk på att byxornas fall kan förstöras av ett högt placerat spänne, vilket gör att många väljer en kortare byxlängd till denna typ av skor.

Bild 312877
Edward Green

Bild 312878
Sutor Mantellassi

Bild 312879
Church’s Lydow

Mockaskor
Oavsett modell hör ett par mockaskor närmast till ett måste i en komplett skogarderob. I gedigen kvalité och med regelbunden skötsel behöver mocka inte alls vara ett sämre och känsligare alternativ än konventionella läderskor. Sanningen är att alla läderskor tar stryk av regn. Våga kombinera mockaskorna med något mer uppklädd stil. Mörkbruna mockaskor är till exempelvis en marinblå kostym en svårslagen kombination.

Bild 312880
Sutor Mantellassi

Bild 312881
John Lobb

Bild 312882
Church’s Liverpool

Loafers
Loafers är kanske starkast förknippat med sommarsäsongen, men i mörkare utförande och med rätt sula är detta en modell för hela året. För att skon skall vara så användbar som möjligt välj en modell med relativt lång plös och slank form. Trubbiga och fyrkantiga loafers är inget kul alls.

Bild 312883
Gaziano & Girling

Bild 312884
Shipton & Henage

Bild 312885
Gaziano & Girling

Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta