Skoaktiebolaget lanserar nytt prisvärt alternativ

Igår eftermiddag avslöjade svenska Skoaktiebolaget i Stockholm sitt senaste nytillskott i utbudet. Spekulationerna har haglat angående vilket företag det skulle röra sig om och nu är det som sagt klart. Det är portugisiska tillverkaren Carlos Santos erbjuder randsydda kvalitetsskor från 2 900 kronor.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2016-02-05 08:46  |  Lästid: 4 minuter
Skoaktiebolaget lanserar nytt prisvärt alternativ

En stor anledning till att Carlos Santos lyckats erbjuda skorna till ett pris under 3 000 kronor är då arbetskostnaden i Portugal är klart lägre än i Italien och framför allt England. Skorna produceras i kvalitetsskinn från bl a de franska garverierna D´Annonay och De Puy. Skorna är som sagt randsydda och producerade med öppen rits/kanal och en svagt välvd midja. En annan anledning är att man har en välorganiserad struktur i produktionen och valt att inte arbeta med Made to Order då detta försvårar produktionslinjen avsevärt då maskiner behöver ställas om mellan varje modell. 

Varumärket blir Skoaktiebolagets nya instegsaktör och lägger sig ca 800 kronor under Carmina. Ett perfekt alternativ för de som tittar efter att inhandla sina första kvalitetsskor och tycker närmare 4 000 kronor är ett för stort steg. 

Utbudet består av en Stock Service med en cap toe oxford i brun mocka och svart skinn, en dubbel munksko, en Chukka samt en högre debykänga. Utöver dessa modeller kommer butiken senare i vår lansera så kallade Store Specials dvs modeller de tagit fram unikt för Skoaktiebolaget. 

Man har valt att arbeta med tre av Carlos Santos läster till att börja med.

Läst 160 – En slank läst med lätt mejslade kanter. Påminner om Rain i passformen.

Läst 187 – Påminner om 160 men med lite hårdare mejslad tå och mer avlång läst som påminner om Carminas Simpson i passformen.

Läst 234 – En svagt mejslad läst med så kallad ”soft square”. Passformsmässigt påminner 234 om Carminas Rain.

 

Skoaktiebolaget lanserar nytt prisvärt alternativ
En klassisk svart oxford är den perfekta kostymskon.
Skoaktiebolaget lanserar nytt prisvärt alternativ
Den höga snörkängan i derbyutförande på 234-lästen och ett pris på 3 200 kronor.
Skoaktiebolaget lanserar nytt prisvärt alternativ
Den lite mer mejslade 187-lästen på oxfordmodellen med så kallad ”swan neck”. 2 900 kronor.
Skoaktiebolaget lanserar nytt prisvärt alternativ
Chukka i mörkbrun mocka. En perfekt känga till jeans och flanellbyxor. 3 200 kronor.

Nästa spännande nyhet angående lanseringen av Carlos Santos är att Skoaktiebolaget kommer erbjuda specifika modeller med en så kallad patinaservice. Dessa kommer kunna gå att beställa i hela 12 olika nyanser som sträcker sig från diskret mörkbrunt till extravagant lila. Bäst av allt är att premiumet för tjänsten endast är 400 kronor vilket innebär ett totalt pris på 3 300 kronor. Leveranstiden för tjänsten är ca 4 veckor. 

 

Skoaktiebolaget lanserar nytt prisvärt alternativ
10 av de 12 nyanserna tillgängliga för patinaservice. (även översta bilden).
Skoaktiebolaget lanserar nytt prisvärt alternativ
Dubbla munkskon i min favoritnyans Guimaraes. En mörkbrun varm nyans med mycket liv i. Denna modell är en del av företagets stock service och kostar trots patinan alltså 2 900 kronor.

Jag tycker satsningen på Carlos Santos är helt rätt tänk då vi ser en ökad efterfrågan på kvalitetsskor i Sverige. Dock behöver man i min mening sänka tröskeln för många förstagångsköpare utan att för den delen kompromissa med en acceptabel lägstanivå. Att köpa färre men bättre är något vi alltid rekommenderar här på Manolo men att gå från Din Sko till Gaziano & Girling kan vara ett väl stort steg. Med Carlos Santos, Yanko, Loake osv får man i mitt tycke väldigt mycket sko för pengarna och framför allt skor som fortfarande kan vara värda att laga/sula om när tiden är kommen. 

Vi fick möjlighet att se flera av företagets prover på de egna modeller som kommer lanseras under våren och där fanns ytterligare ett par väldigt intressanta modeller att se fram emot. 

 

Skoaktiebolaget lanserar nytt prisvärt alternativ
En liten sneak peek på en av Skoaktiebolagets egna modeller som kommer lanseras under våren. En riktigt trevlig full brogue på företagets mandelformade 316-läst.
Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta