Sidenhalsduken

Olof Enckell  |  Publicerad 2008-10-04 17:24  |  Lästid: 2 minuter

Bild 317419

Nonchalant, levande och flärdfull. Sidenhalsduken rymmer många aspekter av stil. En accessoar för vitt skilda stilar, men samtidigt ett tydligt stilmässigt ställningstagande. Ett ställningstagande för elegans utan krav på formalitet.

Under rådande väder är sidenhalsduk en på många sätt perfekt accessoar. Under en stor del av hösten är yllehalsduken något för varm varför sidenditon utgör ett bra alternativ. Ett ytterligare starkt argument för sidenhalsduken är att den även går att använda inomhus. Obekymrat slängd runt halsen ger den klädseln en ledig och samtidigt uppklädd framtoning. Lämplig både för skjorta och kavaj eller polotröja av finare kvalité. Den som vill ha ytterligare värme väljer med fördel en tvåsidig halsduk med siden på framsidan och ull på baksidan. Särskilt snygg blir sidenhalsduken i kombination med matta ulltyger. Det blanka materialet skapar en spännande kontrast till en ytterrock av grov ull.

Det finns flera sätt att bära denna accessoar. Antingen som tidigare nämnt nonchalant släng runt halsen. Under hösten är ett tips att bära den under en kashmirtröja som på bilderna. Eftersom sidenhalsduken är relativt tunn kan den bäras under flera lager kläder utan att bäraren behöver svettas ihjäl. Ytterligare är det ett enkelt sätt att gör exempelvis kombination med skjorta och jeans något mer spännande.

Bild 317420
Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta