Scarfface

Olof Enckell  |  Publicerad 2008-05-21 19:41  |  Lästid: 2 minuter
Bild 317011

Om slipsen är strikt och flugan excentrisk är scarfen betydligt mer laid back. Samtidigt är den sofistikerat nonchalant och kräver sin man för att på allvar kunna bära upp en. För lite inspiration kommer kommer här tre sätt att bära en scarf.

Enkel knut
Det krävs sällan mer än en enkel knut för att lyckas med scarfen. Nu på våren är det perfekt med en tunn bomullsvariant innanför pullovern. Det går självklart att ha den innanför skjortan också likt en plastrong, men risken är att det hamnar farligt nära dekadent playboymode.

Bild 317012

Dubbelknut
Denna knut passar främst något mindre och fyrkantiga modeller. Vik först scarfen som en triangel och rulla sedan ihop den så att den blir jämnt smal. Sedan är det bara att knyta den. Just detta något scoutinspirerade sätt att bära scarfen under skjortkragen är ett funktionellt sätt för att hålla scarfen på plats. Annars går det utmärkt att bära den såväl innanför skjortkragen som utanpå.

Bild 317013

Virad dubbelknut
Denna modell är först virad ett varv runt halsen och sedan är ändarna knutna precis som en four-in-hand-slipsknut fast utan sista steget där ena änden förs ner i öglan. Änden läggs bara ovanpå. Denna knut håller scarfen på plats utan att vara ansträngd. Kräver en något längre scarf.

Bild 317014
Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta