Säsongens 10 snyggaste jeans

Jeans är inte ett ämne vi brukar beröra speciellt ofta här på Manolo. Det är i regel ett ledigare plagg som kan vara svårt att kombinera med en mer dressad garderob. Samtidigt är jeans den överlägset vanligaste byxan på marknaden och vi vill idag lyfta fram 10 modeller som faller oss i smaken.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2017-08-15 08:50  |  Lästid: 3 minuter
Säsongens 10 snyggaste jeans

Svårigheten med jeans tillsammans med kavaj ligger i kontrasten och proportionerna. Om kontrasten mellan en blank och borstad ullkavaj och det grövre denimtyget blir för stor förlorar man lätt balansen i sin klädsel. Ett sätt att undvika detta om man vill bära jeans till kavaj är att utgå från grövre tyger med mycket struktur så som exempelvis tweed eller linne. 

Svårigheten med jeans proportioner är att kavajer i regel ser bättre ut med klassiskt skurna byxor. Det kan exempelvis innebära en något rakare passform eller lite högre midja som hjälper till att balansera upp proportionerna mellan över och underkropp. Tyvärr är utbudet av jeans till största del dominerat av smala modeller med lägre midja, vilket kan vara snyggt i ett ledigare sammanhang men kanske inte till just kavaj. 

Om man skall välja färg och väv så finns det såklart mängder med alternativ beroende på användningsområde. Vi är långt ifrån några jeansexperter men föredrar själva modeller i rådenim alternativt lätt tvättade där man själv skapar sin patina. Färgmässigt är tveklöst mörka råjeans lättare att matcha än ljust stentvättade versioner om man ämnar att bära jeansen med kavaj. 

Vi har valt 10 modeller från olika märken och prisklasser som vi tycker lite extra om. Alla är inte perfekta till kavaj men kan vara utmärkta till exempelvis en stickad kashmirtröja för hösten.

Ermenegildo Zegna

Säsongens 10 snyggaste jeans
Italienska Zegna startade som ett väveri och är idag ett av landets största varumärken med produkter från kostymer till jeans.

 

OrSlow 

Säsongens 10 snyggaste jeans
Rak klassisk jeansbyxa från OrSlow i japansk Selvedge Denim.

 

Anglo Italian

Säsongens 10 snyggaste jeans
Nystartade butikskonceptet Anglo Italian erbjuder jeans i tre tvättar med tyg från det japanska väveriet Kuroki Mills.

 

Ralph Lauren Purple Label

Säsongens 10 snyggaste jeans
Smal och tvättad jeansmodell från Ralph Laurens spjutspetslinje Purple Label.

 

Loro Piana

Säsongens 10 snyggaste jeans
Vita jeans är enormt underskattat och fungerar en bra bit in på hösten. Här från lyxiga Loro Piana.

 

The Armoury

Säsongens 10 snyggaste jeans
Butikskonceptet The Armoury med butiker i Hong Kong och New York har tagit fram en egen jeansmodell som drar sin inspiration från 1960-talet.

 

The Workers Club

Säsongens 10 snyggaste jeans
The Workers Club drivs av paret Adam och Charlotte Cameron och har som ambition att skapa tidlösa klassiker av hög kvalitet.

 

Levi´s Vintage Clothing

Säsongens 10 snyggaste jeans
LVC är Levi´s spjutspetslinje där man återskapar klassiska modeller utan uppdaterad passform för en autentisk silhuett. Vår favorit är modellen 505 från 1967.

 

Chad Prom

Säsongens 10 snyggaste jeans
Chad Park från det sydkoreanska skrädderiet B&Tailor lanserade för ett par säsonger sedan det egna varumärket Chad Prom. Företagets jeans har blivit enormt populära pga de skräddade inslagen så som hög midja och rak silhuett. (även översta bilden)

 

C.O.F Studios

Säsongens 10 snyggaste jeans
Modellen M3 från svenska C.O.F har en avsmalnande silhuett och är producerad i en 13oz selvedge från italienska Candiani.
Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta