Roberto Cavalli och H&M

 |  Publicerad 2007-06-20 19:34  |  Lästid: < 1 minut

Bild 316176H&Ms samarbeten med modebranschens stora namn är numera snarare regel än undantag. Många är de designers som lockas, endera av möjligheten att plötsligt nå en större publik, endera av inofficiella vinstcheckar. Senast i raden är Roberto Cavalli, italienaren som älskar mönster och detaljer som i allmänhet kan kännas ganska osvenska.

Cavalli är flitigt anlitad av musiker, mycket på grund av sin extravaganta stil. Såväl Michael Jackson som Shakira och Christina Aguilera har burit hans plagg i videos och på turnéer. Musikens mainstream möter modets haute couture.

Kollektionen för H&M, som kommer till butikerna den 8 november, omfattar både dam och herr. På damsidan är Cavalli en erkänd kreatör, men hans herrkollektioner har fått ett något svalare bemötande. På herrsidan är det frågan om ett 20-tal herrplagg.

Cafés Daniel Lindström är försiktigt skeptisk, men i övrigt verkar den svenska bloggsfären bara visa lite allmän nyfikenhet inför nyheten, dock med en aningens mer positiv inställning på damsidan.

Cavalli är en intressant designer som bitvis levererar en bra bit över det vedertagna. Jag ställer mig dock något skeptisk till att en sådan designer klickar med H&Ms affärsidé. Och min garderob kommer troligtvis vara fortsatt förskonad från H&M-samarbeten. Bas- och mainstreamplagg är H&Ms styrka och jag är personligen ganska ointresserad av designerplagg som även pryder hela bekantskapskretsens garderober. Därmed inte sagt att plaggen i sig inte kommer bli ett fräscht tillskott till övriga H&M-kollektionen.

Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta