Resegarderoben

Olof Enckell  |  Publicerad 2010-01-26 14:37  |  Lästid: 2 minuter
Bild 313445

För den som vill resa lätt och komma fram skrynkelfri är resegarderoben ovärderlig. Fullt tillräcklig för att rymma kläder för två dagars övernattning fungerar denna reseaccessoar lika bra ensam som komplement till större resebagage.

Även om det finns smarta sätt att vika en kavaj eller skjorta för resväskan blir de aldrig lika släta som när de får hänga på en galge. För den som reser med en extra kostym eller kavaj fyller därför resegarderoben en viktig funktion.

Varför då inte nöja sig med de kostymfodral som medföljer vid kostymköpet? Vid sidan av allmän fåfänga så brukar kostymfodralen vara väldigt enkelt konstruerade utan extra utrymmen och kanske främst avsedda för förvaring. De lite mer genomarbetade alternativen har inte sällan separata fickor för ett extra par skor, kalsonger, strumpor och en mindre necessär, vilket gör att de i många fall kan ersätta både kostymfodralet och resväskan. Och oavsett om det står Brioni eller Kiton på kostymfodralet så kommer en välanvänd resegarderob i patinerad läderkvalité kännas betydligt mer sofistikerad.

Bild 313446 Bild 313447 Bild 313448

Resegarderoben på bilden kommer från Palmgrens (Sibylleygatan 7, Stockholm) och kostar 5995 kr. Finns även i svart och ljust naturfärgat läder.

Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta