Res med stil – 8 saker som gör resan lite roligare och mycket snyggare

I en tid som denna när resande hör till vardagen och det är både enkelt och relativt billigt att forsla sig borde det inte vara lika kittlande längre. Men för mig är resande något som jag är barnsligt förtjust i. Det rör sig om alltifrån rutinen att köpa en bra tidning på flygplatsen till att hitta de bästa loungerna och flygplatsmaten till en bekväm transfer. Varje gång jag reser så försöker jag att packa både praktiskt och stiligt, allt för att förhöja resan ytterligare. Idag kommer jag tipsa om några saker som kommer att göra resan både roligare och snyggare. Vissa fullständigt onödiga men ack så trevliga!

Olof Nithenius  |  Publicerad 2018-01-08 11:07  |  Lästid: 4 minuter
Res med stil - 8 saker som gör resan lite roligare och mycket snyggare

När jag reser brukar jag försöka att packa effektivt och så länge det rör sig om tre nätter eller mindre så försöker jag att bara ha handbagage. Ett sätt att lösa detta är att ha en bra kabinväska. Förra året köpte jag äntligen, efter 10 års grubblande, en väska från Globe-Trotter. Jag kan ärligt säga att jag aldrig fått mer komplimanger för någon produkt än denna väska. Den är en fröjd att packa och har handtag och hjul som gör den mycket funktionell.

 

Res med stil - 8 saker som gör resan lite roligare och mycket snyggare
Kabinväska från Globe-Trotter.

Som komplement till denna har jag nästa alltid ett kostymfodral med en kostym och en udda kavaj i. De flesta bra flygbolag tillåter att både dessa tas ombord utan extra kostnad. Självklart fungerar de fodral man får från butik eller skrädderier när man köper en kostym eller kavaj. Det är dock både snyggare och mer praktiskt med ett lite grövre ihopfällbart från någon nischaktör. I detta lägger jag oftast även mina slipsar ihopvikta.

 

 

Res med stil - 8 saker som gör resan lite roligare och mycket snyggare
Elegant kostymfodral som viks ihop med handtag och detaljer i läder.

Har man utrymme och en större väska så är de ack så onödiga men mycket eleganta slipsfodralen i läder en trevlig accessoar för resekonnässören. Det finns flera snygga men jag fastnade för ett från Brooks Brothers senast jag var i New York.

 

Res med stil - 8 saker som gör resan lite roligare och mycket snyggare
Slipsfodral från Brooks Brothers.

För att försöka vara organiserad kan man som jag använda en sorts clutch bag från Frank Clegg i snyggt läder. Det är ett litet fodral med dragkedja. I detta platta case förvarar jag boardingpass, hotellbokning, kreditkortsetui, pass mm. 

 

Res med stil - 8 saker som gör resan lite roligare och mycket snyggare
Clutch Bag från Frank Clegg.

Väl ombord kan ett antal andra stilfulla attiraljer komma till användning. Vid längre flygningar försöker jag alltid att sova. För att underlätta detta och hålla ljuset borta används en ansiktsmask från brittiska Otis Batterbee som har varianter med läderdetaljer och kritstreck, fiskben och andra snygga mönster.

 

Res med stil - 8 saker som gör resan lite roligare och mycket snyggare
Ansiktsmask från Otis Batterbee.

Förutom att fördriva tiden ombord genom att läsa så försöker jag oftast jobba lite genom att skriva lite tankar och idéer i en anteckningsbok. Det går så klart bra med en billig variant samt en bjudpenna men det känns lite mera stimulerande med en snygg anteckningsbok med läderpärm från Smythson och en kvalitetspenna från exempelvis Fischer. Deras space pen gjordes för astronauter och  man kan skriva med den hängandes upp och ner om jag förstått det hela rätt. Har dock inte provat men de funkar mycket väl på 10 000 meters höjd i alla fall.

 

Res med stil - 8 saker som gör resan lite roligare och mycket snyggare
Fischers Space Pen.

Vidare är en liten och snygg necessär bra att ha för att få med det viktigaste för hygienen. Jag har en större och en mindre beroende på om det är incheckat bagage och längre resa eller bara handbagage. Jag vet att mitt förslag här är en tudelare, men jag charmas lite av det lyxiga och anrika med Louis Vuitton. Helst skall necessären vara äldre och lite sliten med vintage känsla. För mig är det något speciellt med äldre monogram canvas produkter från Louis Vuttion, det har en lyxig air. 

Res med stil - 8 saker som gör resan lite roligare och mycket snyggare
Lyxig necessär från Louis Vuitton.

Slutligen reser jag ingenstans utan ett hopfällbart paraply då jag vis av erfarenhet blivit genomblöt för många gånger. Även i detta fall behöver man inte tumma på stilen och ett handgjort från Francesco Maglia i Milano är så fint att man nästan hoppas på lite regn för att få använda det…

 

Res med stil - 8 saker som gör resan lite roligare och mycket snyggare
Paraply från Francesco Maglia.
Kommentarer
Dela på Facebook
Tweeta